Пропускане към основното съдържание

"Локуд и СИЕ: Крещящото стълбище" от Джонатан Страуд






                                                   Здравейте, приятели!







                                      Издателство: Artline Studios
                                      Страници: 332
                                      Цена: 17лв.






--- --- --- --- ---

 АНОТАЦИЯ: 

„Крещящото стълбище“ е първата книга от нова поредица, изпълнена с напрежение, хумор и ужасяващи духове. Нощите ви никога няма да са същите...

Когато мъртвите се завърнат, за да преследват живите, Локуд и Сие са насреща...

Повече от петдесет години страната е жертва на ужасяваща епидемия от духове. За да се справят с този феномен, се появяват множество паранормални разследващи агенции.

Талантливият млад агент Луси Карлайл пристига в Лондон, надявайки се на бележита кариера. Вместо това обаче се присъединява към най-малката и разнебитена агенция в града, управлявана от харизматичния Антони Локлуд. Когато един от случаите им завършва пагубно, Локуд и Сие имат последен шанс за изкупление. За целта трябва да прекарат една нощ в една от най-обитаваните от духове къщи в Англия и да се опитат да се измъкнат живи.

--- --- --- --- ---

 За отрицателно време шума около поредицата стана доста голям и всички говориха за нея, и така реших и аз да погледна за какво става въпрос и от анотацията на първата книга да преценя дали би ми представлявала интерес. И когато разбрах че става въпрос за паранормални явления, прецених че тази поредица не би била за мен, тази тема с духовете като цяло никога не ми е представлява интерес. Обаче добрите отзиви, ревюта и препоръки продължаваха да валят и отново се замислих дали да не пробвам и след като си писах с Дес от Nightwithbook ,
и още малко мислене от моя страна, все пак се убедих да се пробвам.
И трите книги са намалени в сайта на издателството и реших че като ще се хвърлям в тази поредица, то поне да е като хората и направо си поръчах и трите, макар и с едно на ум че може и да не се спогодя с тях.

 Повече от  50 години Великобритания страда от нападения на духове, в следствие от това се появява цял отдел в Скотланд Ярд, наречен "Дипрак" и разбира се доста на брой разследващи агенции.
Младия агент Луси Карлайл пристига в Лондон за да си търси работа в някоя от големите агенции, но след няколко, добре де доста интервюта в които се проваля, тя попада на една по-малка и агенция на име Локуд и Сие.
След като минава успешно интервюто и вече е наета на новото си работно място, нито тя или пък Антони Локуд и Джордж си губят времето и започват веднага работа по-нов случай. Оказва се че успеха в този случай е от изключителна важност за агенцията на Локуд и по-скоро за да не се наложи да я затвори.

Антони Локуд е човека който оправяла агенцията - изглеждащ винаги спокоен, харизматичен и най-здраво мислещ в напрегнати ситуации.
Джордж е човека който трябва да извлече абсолютно всякаква информация за текущия случай, по-който агенцията работи. Било за мястото, за това какво точно се е случило и разбира се така ще има лека яснота за духовете който обитават даденото място и от кой тип биха били. Локуд и Луси също мо допаднаха като характери, но определено Джордж е звездата на групата. С него ми бяха едни от най-смешните ситуации и освен това което ви казах че прави, също така доста добре се грижи и за храната в къщата. Определено е голямо образ, който с присъствието си ми помогна да премина по-леко през напрегнатите моменти с паранормалните явления
Луси Карлайл е доста, доста добър полеви агент, тя също е шантава по един нейн си забавен начин. Нейният талант е изключително голям, но това се разбира по-скоро във втората книга, а в тази само се загатва. Докато Локуд и Джордж виждат духовете, то Луси ги усеща и успява да се свърже чрез различни предмети с тях.

Как ще се сработи новият екип на Локуд и СИЕ, ще бъде ли успешно завършен случаят и ще успеят ли да спасят от затваряне агенцията си и не на последно място всички смешни и забавни случки през които ще се изправят тримата агенти ще разберете само ако решите да прочетете книгата.
Неочаквано за мен, книгата ми допадна, бях останала с впечатлението че точно заради тези паранормални явления, самата тематика на книгата е по-мрачна и някак плашеща, но всъщност беше в нормалните за мен граници. Хареса ми това че има от всичко по малко - смешни моменти и такива които те държат в напрежение, например, колко точно ще е ядосан духа и какъв номер ще им погоди на нашите агенти. Стилът на писане на автора ми хареса, лек за чете и от там и самата книга се чете много бързо, главите са сравнително кратки което отново е плюс за мен, и най-вече присъствието на детективската нишка. Следващото което държа да споделя е факта че тук, абсолютно липсват любовните драми. След като започват тримата агенти да работят заедно те се превръщат в приятели и така самата атмосфера е много приятна и не натоварваща.


    "Всъщност, вие на колко сте?
       - Достатъчно големи и достатъчно млади - усмихна се Локуд. - Съвършената възраст.
       - Ако трябва да сме точни - добавих аз, - законът посочва, че присъствието на възрастен е задължително, ако оперативните работници са в процес на обучение. Истина е, че някои от по-големите агенции винаги използват наблюдатели, но това е тяхната политика. Ние сме напълно квалифицирани и самостоятелни и за нас подобна намеса е напълно ненужна." 



--- --- --- --- --- 



                                  Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Дъщерята на Лунната богиня" от Су Лин Тан

                                                         Здравейте,         Издателство: Artline Studios   Страници: 529   Цена: 27лв.  Искам да ви кажа, че каквото и да напиша за тази книга ще бъде малко, тя за мен е една от онези книги, които всичко ми хареса и не мога да се оплача от нищо. По-скоро искам повече и повече от този свят. Аз съм и лесен и труден читател. Лесен защото много теми са ми интересни и това, че тази история се развива в Китай и включва древна митология, беше основната причина да искам да я прочета. А колкото до труден читател - тук имам предвид мои си, индивидуални неща като например, че не обичам дълги безмислени обяснения на едно нещо в около 15 страници, прекалено дълги глави и някой път пък имам проблем с някой герой и т.н.  Историята на Син-ин е много пъстра, много трудна, но с времето се превръща в много силна героиня, точно каквито обичам. Израстнала на Луната с майка си Чан-ъ, която е Богиня, но в изгнание и Пин-ар вярната им прислужница, младото момиче

"Приключенията на Лиско в гората" от Борис Априлов

                                               Здравейте, приятели!                                  Издателство: Ракета                                  Страници: 152                                   Цена: 26,90лв. --- --- --- --- ---   АНОТАЦИЯ:      Лиско знае от майка си, че каквото и да му се случва, никога не бива да се отчайва. Ето защо, когато орелът Каменар го отвлича, симпатичният ни герой е мъничко уплашен, но и безкрайно удивен от новите хоризонти, които му се разкриват. Междувременно задружните животни от Тихата гора провеждат свое разследване с безброй неочаквани обрати, за да разплетат мистерията с изчезването на любопитното лисиче. С поредицата за приключенията на Лиско, Борис Априлов създава литературно съзвездие, достойно за компания на класики като „Мечо Пух“ и „Пипи Дългото чорапче“. Историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяват с твърди корици и цветни илюстрации, а „Приключенията на Лиско в гората“ е пъ

"Шепотът под вратата" от Т. ДЖ. Клун

                                                          Здравейте,                Издателство: Artline Studios    Страници: 438      Цена: 25лв. "Шепотът под вратата" ми разказа играта. Тази книга е едва втората, която ме разрева от сърце. Толкова, толкова емоции. В нея ще се запознаем с Уолъс Прайс, адвокат, коравосърдечен и пълен егоист. Докато един ден не умира, но тялом, а духом е все още сред хората макар, че не го виждат. И тогава се появяват прекрасните Мей, Хюго, Нелсън и Аполо. Те заедно с чайната "Харонов брод" са междинна спирка, преди починалият да се почувства готов за да продължи напред. И както всяко начало и това е трудно, както за Уолъс така и за лодкаря Хюго и компания.    Някъде след половината на историята, когато си е в разгара, така да се изразя, опредено мога да кажа, че Уолъс е тотално променен. С помощта на другите участници в историята, той разбира грешките си и намира начин да се поправи, дори и не директно. С помощта на Хюго, бившата съ