Пропускане към основното съдържание

КНИЖЕН МАЗОХИЗЪМ (#ЧЕТАДОР) ТАГ

 

                                            Здравейте, приятели!


   
      Ето че и моят ред дойде да  направя този готин таг, за което благодаря на Среднощен разговор за книги. А самите автори, както става ясно и от заглавието са прекрасните Bookadore и Четат ли двама.  Няма да крия и ще си призная че когато си тагнат, чувството е далеч по-различно и приятно. Без да се отплесвам излишно, преминавам към въпросите и да видим какво ще се получи накрая.    1. КНИГА, КОЯТО НЕ  МИ Е ХАРЕСАЛА, НО ВЪПРЕКИ ТОВА СЪМ ЗАВЪРШИЛ? 

  Като цяло аз съм от хората, които не обичат да си купуват книги и да не ги завършват и все пак, веднага се сещам за две книги, които прочетох много, много, трудно и на няколко пъти, (доста 😜 ) исках просто да ги изоставя. Едната книга е "Летни дни, летни нощи" от Стефани Пъркинс, а другата е "Мемоарите на една лека жена" от Джон Клилънд. Докато първата книга, просто не ми хареса, ама никак даже, от 12 разказа, си спомням че ми хареса само един и нищо друго, и наистина е че ми отне доста време докато я завърша. То с книгата на Джон Клилънд имах проблем със самата история и по-точно как е засегната ролята на жената през съответния период, през който се развива тя. 

     2. АВТОР, КОЙТО ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ЧЕТА, ВЪПРЕКИ ЧЕ ВЕЧЕ НЕ МИ Е ТОЛКОВА ЛЮБИМ?

  Тук, ми е малко трудно да отговоря, но все пак ще кажа Филипа Грегъри, макар че не отговаря точно на въпроса, защото тя все още е една от любимите ми автори. Тя има страшно много книги свързани с династията Тюдор, а аз съм луда по-тях, обичам да чета за тях, да гледам филми, сериали и какво ли още не за тях. Стилът и на писане също много ми харесва, имам няколко нейни книги, прочетени разбира се, но я слагам в тази категория само защото скоро не съм чела книга от нея, но все пак ще си продължа да я чета. 

     3. КНИЖЕН НАВИК, ОТ КОЙТО СЕ ДРАЗНЯ, НО ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ПРАВЯ?

 Признавам си че на моменти се хващам, как се вманиачавам по-това да си пазя прекалено много книгата, която чета в момента. Смисъл такъв че преди да я оставя, винаги проверявам дали е чисто, да няма нещо лепкаво или такива подобни неща. И много се дразня, когато в опита си да опазя книгата, се случи леко да се нарани я крайчето й, я някой лист. Наистина, полудявам. 
Другият ми книжен навик, предполагам че няма да изненада абсолютно никой и това е манията ми постоянно да си купувам книги, насъбрала съм страшно много книги, чакат ме и все пак продължавам да си купувам, просто когато знам че са при мен ми е по-спокойно.
И третият навик, който е от скоро, но пък отново се усещам че правя и си нямам и най-малка представа защо го правя е, да видя колко е дълга всяка една глава преди да започна да я чета. 

     4. НЕЩА В РЕВЮТА/ВИДЕА, КОИТО НЕ ХАРЕСВАМ, НО УПОРИТО ЧЕТА/ГЛЕДАМ?

 За ревюта, няма нещо което да не ми харесва или поне не се сещам в момента. Но пък въпроса за видеата, стой малко по-различно, изключително не ми харесва, когато някой влогър, прекалено много започне да преиграва и да се държи неестествено. Имам си няколко човека  напредвид, които за мое щастие не са от българските влогъри. 

     5. РАЗКАЖЕТЕ ЗА СВОЯ КНИЖЕН МАЗОХИЗЪМ? 

  От всички въпроси, този ми беше доста труден, но и с моя книжен мазохизъм, предполагам че много от вас ще се припознаят. Имам периоди в които не ми се чете и това се случва когато нещо в ежедневието не ми върви и следователно ми скапва настроението за всичко. Също така има моменти в които имам малко свободно време, но просто не мога да се насиля да чета. А и, аз съм на мнение че четенето не трябва да бъде за бройка или защото просто да се намираш на работа. Трябва да ти идва отвътре и дори и да се прочетат 2 книги за месец, то въпроса е да си им отделил нужното време.  


  --- --- --- --- --- 


                                             
                                        Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Забравена истина" от К. А. Тъкър

Здравейте, приятели!
                                             Издателство: Ибис
                                             Цена: 14,90лв.--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

Роман за една млада жена, която изгубва паметта си, и един мъж, който знае, че единственият начин да я защити, е да стои далече от нея.

Изоставена да умре в пусто поле на провинциален Орегон, една млада жена, противно на всички очаквания, оцелява, но се събужда, без да има представа коя е, нито какво се е случило с нея. Тя си избира името Уотър заради малката скрита татуировка върху тялото й – единствената нишка към миналото й. Взета под крилото на Джини Фицджералд, своенравна, но с добро сърце възрастна жена, която живее във ферма за коне, Уотър бавно започва да гради своя нов живот. Ала докато се опитва да събере изплъзващите се отломки от паметта си, все повече въпроси изплуват: кой е съседът, който мълчаливо работи под капака на своята кола? Защо Джин…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

LitCon Bulgaria 2018 - едно невероятно преживяване

Здравейте, приятели!
--- --- --- --- ---

   Толкова много и различни емоции все още има в мен, когато стане въпрос за LitCon 2018 че просто не знам от къде да започна и кое по-напред да споделя.
Емоции много, но всяка една ме кара да се чувствам толкова щастлива, позитивно настроена и също така създаване на скъпи спомени.

Ще се опитам да ви представя от моя гледна точка приключението наречено LitCon, като идеята ми е да ви опиша моята специална и незабравима събота, а датата беше 06.10.2018.
Реално моето приключение започна още от петък срещу събота вечерта, когато трябваше да си хвана влака от Стара Загора за София, а началният час беше 01:35ч. Последния път когато се бях качила на влак беше доста отдавна и вълнението в мен бе доста голямо, особено докато стигна до Пловдив когато се качи най-добрата ми приятелка и двете се запътихме към столицата. В 06:10ч. слязохме на ЖП Гарата в София и от този момент ентусиазма и вълнението в мен …