Пропускане към основното съдържание

КНИЖЕН МАЗОХИЗЪМ (#ЧЕТАДОР) ТАГ

 

                                            Здравейте, приятели!


   
      Ето че и моят ред дойде да  направя този готин таг, за което благодаря на Среднощен разговор за книги. А самите автори, както става ясно и от заглавието са прекрасните Bookadore и Четат ли двама.  Няма да крия и ще си призная че когато си тагнат, чувството е далеч по-различно и приятно. Без да се отплесвам излишно, преминавам към въпросите и да видим какво ще се получи накрая.    1. КНИГА, КОЯТО НЕ  МИ Е ХАРЕСАЛА, НО ВЪПРЕКИ ТОВА СЪМ ЗАВЪРШИЛ? 

  Като цяло аз съм от хората, които не обичат да си купуват книги и да не ги завършват и все пак, веднага се сещам за две книги, които прочетох много, много, трудно и на няколко пъти, (доста 😜 ) исках просто да ги изоставя. Едната книга е "Летни дни, летни нощи" от Стефани Пъркинс, а другата е "Мемоарите на една лека жена" от Джон Клилънд. Докато първата книга, просто не ми хареса, ама никак даже, от 12 разказа, си спомням че ми хареса само един и нищо друго, и наистина е че ми отне доста време докато я завърша. То с книгата на Джон Клилънд имах проблем със самата история и по-точно как е засегната ролята на жената през съответния период, през който се развива тя. 

     2. АВТОР, КОЙТО ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ЧЕТА, ВЪПРЕКИ ЧЕ ВЕЧЕ НЕ МИ Е ТОЛКОВА ЛЮБИМ?

  Тук, ми е малко трудно да отговоря, но все пак ще кажа Филипа Грегъри, макар че не отговаря точно на въпроса, защото тя все още е една от любимите ми автори. Тя има страшно много книги свързани с династията Тюдор, а аз съм луда по-тях, обичам да чета за тях, да гледам филми, сериали и какво ли още не за тях. Стилът и на писане също много ми харесва, имам няколко нейни книги, прочетени разбира се, но я слагам в тази категория само защото скоро не съм чела книга от нея, но все пак ще си продължа да я чета. 

     3. КНИЖЕН НАВИК, ОТ КОЙТО СЕ ДРАЗНЯ, НО ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ПРАВЯ?

 Признавам си че на моменти се хващам, как се вманиачавам по-това да си пазя прекалено много книгата, която чета в момента. Смисъл такъв че преди да я оставя, винаги проверявам дали е чисто, да няма нещо лепкаво или такива подобни неща. И много се дразня, когато в опита си да опазя книгата, се случи леко да се нарани я крайчето й, я някой лист. Наистина, полудявам. 
Другият ми книжен навик, предполагам че няма да изненада абсолютно никой и това е манията ми постоянно да си купувам книги, насъбрала съм страшно много книги, чакат ме и все пак продължавам да си купувам, просто когато знам че са при мен ми е по-спокойно.
И третият навик, който е от скоро, но пък отново се усещам че правя и си нямам и най-малка представа защо го правя е, да видя колко е дълга всяка една глава преди да започна да я чета. 

     4. НЕЩА В РЕВЮТА/ВИДЕА, КОИТО НЕ ХАРЕСВАМ, НО УПОРИТО ЧЕТА/ГЛЕДАМ?

 За ревюта, няма нещо което да не ми харесва или поне не се сещам в момента. Но пък въпроса за видеата, стой малко по-различно, изключително не ми харесва, когато някой влогър, прекалено много започне да преиграва и да се държи неестествено. Имам си няколко човека  напредвид, които за мое щастие не са от българските влогъри. 

     5. РАЗКАЖЕТЕ ЗА СВОЯ КНИЖЕН МАЗОХИЗЪМ? 

  От всички въпроси, този ми беше доста труден, но и с моя книжен мазохизъм, предполагам че много от вас ще се припознаят. Имам периоди в които не ми се чете и това се случва когато нещо в ежедневието не ми върви и следователно ми скапва настроението за всичко. Също така има моменти в които имам малко свободно време, но просто не мога да се насиля да чета. А и, аз съм на мнение че четенето не трябва да бъде за бройка или защото просто да се намираш на работа. Трябва да ти идва отвътре и дори и да се прочетат 2 книги за месец, то въпроса е да си им отделил нужното време.  


  --- --- --- --- --- 


                                             
                                        Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

BOPS: "Главна женска роля"

Здравейте, приятели!

          Тази вечер ще ви покажа какво има във Мартенската кутия BOPS.

--- --- --- --- ---

  Темата както сте прочели и от заглавието е "Главна женска роля", и отново Алекс и Райс се постараха напълно да са във тон със времето, Март е женският месец и освен това се проведе и 90-тата церемония на Оскарите!

За пореден път останах изключително доволна от кутията и всичко което намерих вътре.
Без да се бавя повече, сега ще ви покажа всяко едно нещо от кутията, по-отделно.


1. Специално изработена за кутията свещ от соев восък, дело на The Candle Kingdom. 


Свещта е със Хърмаяни и е прекрасна, има силен аромат на стари книги, прясно окосена трева и мента. 


2. Двойка временни татуировки, вдъхновени от "Момичето, което спаси Китай". А прекрасният дизайн е дело на невероятната Моника Писарова от Kontur Creative.             Определено тези татуировки много ми допаднаха, толкова са красиви че най-вероятно няма да ги използв…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

"Елайза и нейните чудовища" от Франческа Запия

Здравейте, приятели!

                          Издателство: Ибис
                          Цена: 13,90лв.--- --- --- --- ---


    АНОТАЦИЯ:

Творбите й са феномен.
Животът й е катастрофа.

В реалния живот Елайза Мърк е срамежлива, странна и няма приятели. Но в интернет тя е ЛейдиСъзвездие – анонимният създател на изключително популярния уебкомикс „Чудовищно море“. Елайза не може да си представи да се наслаждава на реалния свят, така както го прави онлайн, а и няма желание да се опита.
Тогава Уолъс Уорленд, най-известният фен фикшън писател на нейния уебкомикс, се премества в същото училище и се сприятелява с Елайза. Той смята, че тя е просто един от многобройните фенове на „Чудовищно море“. Постепенно Уолъс успява да измъкне Елайза от нейната черупка и тя започва да се пита дали животът извън интернет не е също толкова вълнуващ.
Неочаквано тайната на Елайза е разкрита и всичко, което е градила – нейният комикс, връзката? с Уолъс, до…