Пропускане към основното съдържание

THE POOL BOOK TAG                                           Здравейте, приятели!


       
     Отново съм тук с един много интересен, забавен и свързан със сезона таг, а именно The Pool Book Tag, бях тагната от самите създатели на тага,а именно Алекс и Райс от Четат ли двама и прекрасната Цветелина Владимирова.
И отново без да се отплесвам ненужно, минавам към петте категории.


    1. Студена вода! / Книга, в която си се гмурнал с нетърпение, но те е разочаровала? 


         Още съм в началото и вече ми е трудно, тъй като до сега през тази година имам късмета на улучвам книги, които ми харесват. И все пак трябва да избера една и ще кажа "Отбой в полунощ" от Уилям Уортън. Видях книгата още като излезе и тъй като темата за ПСВ и ВСВ е нещо което ме интересува, исках и да си взема книга свързана с това. Та, гледах я много дълго време и на едно от намаленията на Сиела си я взех. Когато прочетох анотацията ми се стори доста интересна, нямах търпение да я прочета и все пак когато го направих, тези мой очаквания не се потвърдиха, а очаквах малко повече действие, може би. Имам ревю за нея, ако искате по-подробна информация, ще се радвам да хвърлите едно око. 


    2. Още две дължини и излизам! / Книга, която не си могъл да оставиш?        "Принцеса на пепелта" е книга, която прочетох за ден и половина. Да, историята е типично YA произведение, но като човек, който обича такива истории ми допадна страшно много и не усетих кога стигнах до последната страница. За нея също имам ревю


     3. Хлор! / Книга, от която ти е лютяло на очите - разплакала, развълнувала? 

   

         "Времето отвътре" на Хелън Дънбар - е книгата която ме развълнува и то доста, историята с която ни запознава авторката, засяга страшно много важни, сериозни и деликатни теми за които, според мен трябва повече да се говори, особено потърпевшите. Трябва да се говори, защото както ставаме свидетели на лошотията на хората, то ставаме свидетели и на добротата на хора, които нямат нищо общо с нас.  И на тази книга също така имам ревю.


    4. Сам на шезлонга! / Книга, на която всички други е хареса, но не и на теб? 

       Тук, пак стоя пред труден избор, но ще избера "Ясновидците" от Либа Брей. Само че това не е отговор, който напълно да отговаря на въпроса, тъй като книгата ми хареса, но може би защото хайпа около нея беше голям, всички много я хвалеха, аз имах големи очаквания за нея, но... останах леко разочарована. Ревюто ми е ето тук.  


    5. Водата е перфектна! / Книга, която препоръчвате на всеки?       Без много да му мисля веднага казвам "Вдъхновяващи истории на успели българи". Тази книга е просто невероятна и много специална за мен, в нея са събрани 50 истории на 50 българи, които ни показват как можеш да постигнеш мечтите си, в най-различни сфери на работа и можем да бъдем на равни начала с другите. И отново, може да намерите ревюто, ето тук.--- --- --- --- ---                                   Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

BOPS: "Главна женска роля"

Здравейте, приятели!

          Тази вечер ще ви покажа какво има във Мартенската кутия BOPS.

--- --- --- --- ---

  Темата както сте прочели и от заглавието е "Главна женска роля", и отново Алекс и Райс се постараха напълно да са във тон със времето, Март е женският месец и освен това се проведе и 90-тата церемония на Оскарите!

За пореден път останах изключително доволна от кутията и всичко което намерих вътре.
Без да се бавя повече, сега ще ви покажа всяко едно нещо от кутията, по-отделно.


1. Специално изработена за кутията свещ от соев восък, дело на The Candle Kingdom. 


Свещта е със Хърмаяни и е прекрасна, има силен аромат на стари книги, прясно окосена трева и мента. 


2. Двойка временни татуировки, вдъхновени от "Момичето, което спаси Китай". А прекрасният дизайн е дело на невероятната Моника Писарова от Kontur Creative.             Определено тези татуировки много ми допаднаха, толкова са красиви че най-вероятно няма да ги използв…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

"Елайза и нейните чудовища" от Франческа Запия

Здравейте, приятели!

                          Издателство: Ибис
                          Цена: 13,90лв.--- --- --- --- ---


    АНОТАЦИЯ:

Творбите й са феномен.
Животът й е катастрофа.

В реалния живот Елайза Мърк е срамежлива, странна и няма приятели. Но в интернет тя е ЛейдиСъзвездие – анонимният създател на изключително популярния уебкомикс „Чудовищно море“. Елайза не може да си представи да се наслаждава на реалния свят, така както го прави онлайн, а и няма желание да се опита.
Тогава Уолъс Уорленд, най-известният фен фикшън писател на нейния уебкомикс, се премества в същото училище и се сприятелява с Елайза. Той смята, че тя е просто един от многобройните фенове на „Чудовищно море“. Постепенно Уолъс успява да измъкне Елайза от нейната черупка и тя започва да се пита дали животът извън интернет не е също толкова вълнуващ.
Неочаквано тайната на Елайза е разкрита и всичко, което е градила – нейният комикс, връзката? с Уолъс, до…