Пропускане към основното съдържание

THE POOL BOOK TAG                                           Здравейте, приятели!


       
     Отново съм тук с един много интересен, забавен и свързан със сезона таг, а именно The Pool Book Tag, бях тагната от самите създатели на тага,а именно Алекс и Райс от Четат ли двама и прекрасната Цветелина Владимирова.
И отново без да се отплесвам ненужно, минавам към петте категории.


    1. Студена вода! / Книга, в която си се гмурнал с нетърпение, но те е разочаровала? 


         Още съм в началото и вече ми е трудно, тъй като до сега през тази година имам късмета на улучвам книги, които ми харесват. И все пак трябва да избера една и ще кажа "Отбой в полунощ" от Уилям Уортън. Видях книгата още като излезе и тъй като темата за ПСВ и ВСВ е нещо което ме интересува, исках и да си взема книга свързана с това. Та, гледах я много дълго време и на едно от намаленията на Сиела си я взех. Когато прочетох анотацията ми се стори доста интересна, нямах търпение да я прочета и все пак когато го направих, тези мой очаквания не се потвърдиха, а очаквах малко повече действие, може би. Имам ревю за нея, ако искате по-подробна информация, ще се радвам да хвърлите едно око. 


    2. Още две дължини и излизам! / Книга, която не си могъл да оставиш?        "Принцеса на пепелта" е книга, която прочетох за ден и половина. Да, историята е типично YA произведение, но като човек, който обича такива истории ми допадна страшно много и не усетих кога стигнах до последната страница. За нея също имам ревю


     3. Хлор! / Книга, от която ти е лютяло на очите - разплакала, развълнувала? 

   

         "Времето отвътре" на Хелън Дънбар - е книгата която ме развълнува и то доста, историята с която ни запознава авторката, засяга страшно много важни, сериозни и деликатни теми за които, според мен трябва повече да се говори, особено потърпевшите. Трябва да се говори, защото както ставаме свидетели на лошотията на хората, то ставаме свидетели и на добротата на хора, които нямат нищо общо с нас.  И на тази книга също така имам ревю.


    4. Сам на шезлонга! / Книга, на която всички други е хареса, но не и на теб? 

       Тук, пак стоя пред труден избор, но ще избера "Ясновидците" от Либа Брей. Само че това не е отговор, който напълно да отговаря на въпроса, тъй като книгата ми хареса, но може би защото хайпа около нея беше голям, всички много я хвалеха, аз имах големи очаквания за нея, но... останах леко разочарована. Ревюто ми е ето тук.  


    5. Водата е перфектна! / Книга, която препоръчвате на всеки?       Без много да му мисля веднага казвам "Вдъхновяващи истории на успели българи". Тази книга е просто невероятна и много специална за мен, в нея са събрани 50 истории на 50 българи, които ни показват как можеш да постигнеш мечтите си, в най-различни сфери на работа и можем да бъдем на равни начала с другите. И отново, може да намерите ревюто, ето тук.--- --- --- --- ---                                   Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

BOPS: "Главна женска роля"

Здравейте, приятели!

          Тази вечер ще ви покажа какво има във Мартенската кутия BOPS.

--- --- --- --- ---

  Темата както сте прочели и от заглавието е "Главна женска роля", и отново Алекс и Райс се постараха напълно да са във тон със времето, Март е женският месец и освен това се проведе и 90-тата церемония на Оскарите!

За пореден път останах изключително доволна от кутията и всичко което намерих вътре.
Без да се бавя повече, сега ще ви покажа всяко едно нещо от кутията, по-отделно.


1. Специално изработена за кутията свещ от соев восък, дело на The Candle Kingdom. 


Свещта е със Хърмаяни и е прекрасна, има силен аромат на стари книги, прясно окосена трева и мента. 


2. Двойка временни татуировки, вдъхновени от "Момичето, което спаси Китай". А прекрасният дизайн е дело на невероятната Моника Писарова от Kontur Creative.             Определено тези татуировки много ми допаднаха, толкова са красиви че най-вероятно няма да ги използв…

"Забравена истина" от К. А. Тъкър

Здравейте, приятели!
                                             Издателство: Ибис
                                             Цена: 14,90лв.--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

Роман за една млада жена, която изгубва паметта си, и един мъж, който знае, че единственият начин да я защити, е да стои далече от нея.

Изоставена да умре в пусто поле на провинциален Орегон, една млада жена, противно на всички очаквания, оцелява, но се събужда, без да има представа коя е, нито какво се е случило с нея. Тя си избира името Уотър заради малката скрита татуировка върху тялото й – единствената нишка към миналото й. Взета под крилото на Джини Фицджералд, своенравна, но с добро сърце възрастна жена, която живее във ферма за коне, Уотър бавно започва да гради своя нов живот. Ала докато се опитва да събере изплъзващите се отломки от паметта си, все повече въпроси изплуват: кой е съседът, който мълчаливо работи под капака на своята кола? Защо Джин…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …