Пропускане към основното съдържание

Десет книжни факта за мен
                                          Здравейте, приятели!   Така, така, имам да пиша ревюта на две книги и работата е там че все не мога да се наканя да седна и да го направя. За това пък тъкмо навреме дойде и този таг. (то, не е точно таг, май, но аз ще го нарека така) Благодаря на Силвия от https://theclubofbooks.wordpress.com/ че ме тагна.
Признавам си че досега не се бях замисляла за това какви книжни навици или в случая факти мога да имам, но след известно мислене, писане и задраскване на едно и друго успях да ги направя съответната бройка.

Така без повече да се отплесвам, започвам да ги изброявам. Надявам се да ви бъде интересно. Ще се радвам да разбера, един книжен факт за вас, разбира се ако имате желание, споделете. А аз ще отбележа Дес от https://nightwithbook.wordpress.com/ и Краси от Krasi's_Bookish_World
Извинете ако вече сте го правили.


--- --- --- --- ---

     1. Маниак съм на тема "Пазене на книги".
  Какво ще рече "Пазене на книги" - тук включвам процеса още от самото му начало, тоест, още от книжарницата гледам самото издание дали не е повредено, дали няма някъде нещо надраскано от самото транспортиране, дали не е смачкана или замърсена. Много държа книгата да е във максимално добро състояние. 

    2. Не обичам да драскам, рисувам, отбелязвам или да прегъвам листи в/от книгите.
Никога няма да видите в моя книга нещо подобно, просто не мога да си представя да взема химикал или маркер примерно и да почна да пиша или да отбелязвам нещо. Или пък да прегъвам листите - за това си има лепящи листчета и книгоразделители. И все пак, държа да отбележа че това не е упрек към никого, всеки си избира най-удобния начин. 

   3. Не обичам да си давам книгите на друг. 
Имам няколко несполучливи опита в които след като са ми върнали дадена книга, тя просто не прилича на нищо. Една такава е "9 Ноември" от Колийн Хувър, бях я дала на една позната, беше чисто нова, а ми я върна... оххх дори не искам да ви казвам на какво прилича. Но, разбира се винаги има и изключения, единствения ми сполучлив опит беше със Дес от "Среднощен разговор за книги". 😉
  
   4. Когато бях по-малка, заедно с майка ми си четяхме приказки преди лягане. 
Едната вечер четеше тя, а на следваща четях аз. - все още си пазя книгата, толкова е специална за мен. Става въпрос за "Приказна съкровищница".

   5. Любовта ми към книгите идва от едната ми баба, която има сравнително голяма библиотека. Когато бях по-малкa тя ми беше купила "Алиса в страната на чудесата" и книга първа за Хари Потър. - тях също ги пазя още. 

   6. Нямам проблем с това да гледам някой филм и после да прочета книгата. Смисъл такъв нямам проблем с това как изглеждат актьорите в филма, тъй като при четенето, сама си изграждам представа как изглеждат самите герой на автора. 

   7. По-принцип не обичам да препрочитам книги. Но, има една или две заради които бих направила компромис и в даден момент бих прочела отново. 

   8. Не обичам да оставям непрочетена книга, колкото и да не ми хареса ще я довърша, просто нещо ме гложди от вътре, ако я зарежа без да е прочетена. 

   9. Не обичам да чета книги свързани с политика, религия и такива подобни неща. А ако трябва да определя кой жанр е най-далечен за мен и малко ме е страх от него, (признавам си без да ме е срам) това е Хорър. 

  10. Обожавам да събирам най-вече всякакъв вид книгоразделители. Второто ми най-любимо нещо са картите в книгите. 


--- --- --- --- ---                                        Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Забравена истина" от К. А. Тъкър

Здравейте, приятели!
                                             Издателство: Ибис
                                             Цена: 14,90лв.--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

Роман за една млада жена, която изгубва паметта си, и един мъж, който знае, че единственият начин да я защити, е да стои далече от нея.

Изоставена да умре в пусто поле на провинциален Орегон, една млада жена, противно на всички очаквания, оцелява, но се събужда, без да има представа коя е, нито какво се е случило с нея. Тя си избира името Уотър заради малката скрита татуировка върху тялото й – единствената нишка към миналото й. Взета под крилото на Джини Фицджералд, своенравна, но с добро сърце възрастна жена, която живее във ферма за коне, Уотър бавно започва да гради своя нов живот. Ала докато се опитва да събере изплъзващите се отломки от паметта си, все повече въпроси изплуват: кой е съседът, който мълчаливо работи под капака на своята кола? Защо Джин…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл

Здравейте приятели, днес съм тук със мнението си за Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл.
                                Издателство: Art Eternal и книжарници Art Plus
                                Цена: 12.00 лв.

--- --- --- --- ---

       АНОТАЦИЯ:

 "Приключенията на Шерлок Холмс" представя колекция от дванадесет кратки разказа на известния писател Артър Конан Дойл. Техен основен герой е частният детектив Шерлок Холмс, прочут със своята наблюдателност и безпогрешни логически разсъждения, граничещи с невъзможното. Той умело ги прилага при разследването на поредица от случаи на множество различни клиенти, включително официалните власти от "Скотланд Ярд".

В първи том на настоящето издание на "Приключенията на Шерлок Холмс" са включени първите шест разказа за гениалния детектив - "Скандал в Бохемия", " Съюзът на червенокосите", "Добре замислено", "Загадка в долината Боскум&q…