Пропускане към основното съдържание

"Пречистваща истина" от К. А. Тъкър
                                                    Здравейте, приятели!

                                    Издателство: Ибис 
                                    Страници: 416 
                                    Цена: 15,90лв. 
--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ: 

Люк Бун не знае в какво точно е замесен вуйчо му Ръст, но мечтае за мощните коли, парите и красивите жени, които ще му донесе това. Изглежда, че желанието му най-после е на път да се сбъдне. Когато Ръст му поверява управлението на сервиза си, той му отваря и вратата към купища пари и нови възможности. И макар бизнесът да не е законен, Люк никога не се е притеснявал за подобни подробности. Особено когато ще му позволи да седне зад волана на бленуваното „Порше 911“ и да попадне в обсега на радара на прекрасната богаташка щерка Рейн.

Клара Бертели е сред най-добрите в работата си – само на двайсет и шест, тя е една от най-успешните полицайки под прикритие във Вашингтонската полиция, отдел „Криминални престъпления“, и току-що са ? възложили случай, който ще изстреля кариерата ? към върха. Задачата ? е да разбие най-голямата престъпна група за продажба на крадени коли на Западното крайбрежие. Но за да го постигне, тя трябва да действа под прикритие, превъплъщавайки се в образа на Рейн Мартинес. А нейният обект на разследване е двайсет и четири годишният Люк Бун, ключовият играч, който, изглежда, е готов да тръгне по стъпките на своя вуйчо.
Докато Клара затъва все по-надълбоко в разкошния свят на Рейн и в обятията на своя невероятно чаровен обект, границите между редното и грешното започват да се размиват, заставяйки я да се пита дали ще може да остави зад гърба си всичко това. И дали изобщо го иска.

--- --- --- --- ---

       Благодаря на издателство Ибис за предоставеното копие! 

Предполага се че когато дойде време да пиша ревю за книга на Тъкър, би трябвало да ми е най-лесно, но истината е че ми е много трудно. Имам чувството че не успявам да кажа всичко което е в главата ми, пълна с всякакви емоции след прочита на съответната книга.  
"Пречистваща истина" е третата книга която прочетох от тази авторка, но се влюбих в стила и на писане, героите й и самите истории още от първата. Тъкър пише по-толкова завладяващ и неповторим начин според мен. Има едно нещо което срещам в всяка една нейна книга и това е - чувството което поражда у мен чрез героите си, от самото начало започвам да ги чувствам толкова близки, като приятели и заедно с тях преминавам през всяко едно препятствие което ги очаква.

Всеки който е чел "Забравена истина" има понятие кой е Люк Бун, макар и от части. Но, пък останах с изключително добро мнение за него, макар и естеството на бъдещата му работа да не е много в ред.
И ето че през тази година изд. Ибис ни зарадваха и със историята на самия Люк Бун и на търсещата мястото си сред агентите на ФБР, Клара Бертели или Рейн. (както ви е по-удобно така я наричайте и двете имена са верни 😉 )

С ясната мисъл че трябва да залови в крачка Бун с нелегалния бизнес с които уж се занимава и не трябва да допуска каквито и да било чувства или колебание, Рейн си няма и най-малката представа какво я чака.
Рейн/Клара - харесах я от самото начало и това което най-много ми допадна в нея беше че колкото и да й беше трудно, никога не спря да отстоява себе си. Дори и в моментите когато беше на кръстопът, тя остана вярна на себе си. В началото твърдо решена да докаже че Люк се занимава с незаконния бизнес на чичо си с крадените коли, то в стечение на историята, правим рязък завой и всичко за нея се преобръща.

Люк Бун - мисля че него няма как да не го харесаме, вече познат ни от "Забравена истина". Бун, обича да кара бързи, лъскави коли, да се грижи за себе си и свикнал всички момичета да се обръщат след него. И все пак той е много повече от това, винаги на среща за приятелите си и семейството си. Дори би помогнал на непознат, като му даде сандвича си или пък събере разпръснатите покупки по улицата. Люк малко по малко започва да се влюбва в Рейн и тогава ще се убедим, колко добро, съвестно и честно момче е. А какво се оказва на края че истинското желание е просто да работи в законния сервиз на чичо си и да поправя колите на хората. - това го кара да се чувства толкова горд и в помощ на хората по-начин които не би ги наранил.

Ръст - е отгледал Бун от малък и всичко което има момчето в момента е заради него. Но, сервиза е само една малка и ЗАКОННА част от това с което Ръст се занимава. А късно вечер истинската му природа се показва и се оказва че Ръст е нагазил много на дълбоко в незаконни дейности и се е забъркал с опасни хора които ако ядосаш ще те накарат да съжаляваш.
Дали Ръст ще успее да подмами Бун в тази схема и какви ще бъдат последствията, оставям на вас самите да разберете.

Разбира се имаме още много участници, но няма да изпадам в повече подробности и продължавам нататък.
Следващото нещо което няма как да не ми хареса беше факта че Бун и Рейн имаха домашни любимци, които присъстваха през цялата книга. Изключително много ми харесват и съм впечатлена от любовните сцени, леките намеци и игрички между главните ни герои. - Тъкър отново ги е написала много приятно, в реда на нормалното а не да се чудим от къде за бога и е дошло това на акъла. Това е и едно от нещата които най-много харесвам в нейните книги, всички тези неща са написани по-много фин начин и напълно си съвпадат с мнението ми че колкото и красиво и в форма да изглежда една жена или мъж, то това не е най-важното. На първо място трябва да бъдат чувствата един към друг, общите хобита или споделянето на обикновени неща в ежедневието, а след това е всичко друго.

Ако ви се чете история в която има много бързи коли, луксозни почивки, скъп алкохол, приятелство, амбиции за по-добро, но и правилно в собствените очи бъдеще и не на последно място - срещата с истинската любов, то "Пречистваща истина" е точно за вас.
Харесва ми че имаме от всичко по-малко - интриги, колебания, предателство, опасни моменти, забавни и комични случки, сериозни моменти и напрегнати такива и най-важното за мен - Happy End!!!

И разбира се отново дойде време да кажа няколко думи и за самото издание. Корицата отново е много красива, както и предишните. Момичето на корицата наистина ми прилича на Рейн след като прочетох как Тъкър я е представила. Докато при Бун, аз си имам още от "Забравена истина" изградена външност за него и тук малко се различава от моята, но нямам никакъв проблем с това. Корицата е дело на Кремена Петрова и превод на Диана Кутева. Следващото нещо е прекрасния тематичен книгоразделител. - любимо!!!   "Жени. Кучета. Коли. Три неща, които, изглежда, привличат вниманието на Люк. 
    Аз съм привлекателна, умна, самоуверена жена - трябва да си едновременно умен и самоуверен в професия като моята, ако не искаш да свършиш в моргата, - така че разполагам с всички предпоставки за успех. Освен това трябва да си и малко откачен, но аз добре го прикривам. Може би проблемът не е в мен, може би нещо не е наред в околната обстановка. 
    Трябва да открия по-добро място, където да се срещнем. 
    Място, където ще му е невъзможно да не ме забележи." 


    "Не обичам жените да знаят колко много власт в действителност имат над мен, че могат толкова лесно да ме побъркат. 
    Така ще изгубя контрола си над тях."


  "- Извинявай. Те просто не са мой тип. Нали знаеш, като хората, ма които никога не можеш изцяло да се довериш. 
     Усмихвам се. Искам тя да се забавлява тази нощ, но съм щастлив, че не е от онзи тип. Напоследък все повече и повече се улавям, че тези жени вече не са и моят тип. Моят тип много бързо става Рейн и единствено Рейн." 

  
    "Но Рейн умее да се цени. Тя е прекрасна, но не смята, че красотата й е единственото й качество. Тя може да бъде дръзка по един готин, секси начин, както първия ден, когато се срещнахме в сервиза, но е достатъчно силна, за да ме отреже и без страх да ми заяви, че трябва да намаля темпото. Това е истинска самоувереност и себеуважение. Това ми подсказва, че тя няма да се поколебае да преследва това, което желае, но няма просто така да се поднесе някому на тепсия. Аз трябва да заслужа своето място в живота й."


--- --- --- --- ---


                
                                      Благодаря Ви, за отделеното време!!!Коментари

Популярни публикации от този блог

"Забравена истина" от К. А. Тъкър

Здравейте, приятели!
                                             Издателство: Ибис
                                             Цена: 14,90лв.--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

Роман за една млада жена, която изгубва паметта си, и един мъж, който знае, че единственият начин да я защити, е да стои далече от нея.

Изоставена да умре в пусто поле на провинциален Орегон, една млада жена, противно на всички очаквания, оцелява, но се събужда, без да има представа коя е, нито какво се е случило с нея. Тя си избира името Уотър заради малката скрита татуировка върху тялото й – единствената нишка към миналото й. Взета под крилото на Джини Фицджералд, своенравна, но с добро сърце възрастна жена, която живее във ферма за коне, Уотър бавно започва да гради своя нов живот. Ала докато се опитва да събере изплъзващите се отломки от паметта си, все повече въпроси изплуват: кой е съседът, който мълчаливо работи под капака на своята кола? Защо Джин…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл

Здравейте приятели, днес съм тук със мнението си за Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл.
                                Издателство: Art Eternal и книжарници Art Plus
                                Цена: 12.00 лв.

--- --- --- --- ---

       АНОТАЦИЯ:

 "Приключенията на Шерлок Холмс" представя колекция от дванадесет кратки разказа на известния писател Артър Конан Дойл. Техен основен герой е частният детектив Шерлок Холмс, прочут със своята наблюдателност и безпогрешни логически разсъждения, граничещи с невъзможното. Той умело ги прилага при разследването на поредица от случаи на множество различни клиенти, включително официалните власти от "Скотланд Ярд".

В първи том на настоящето издание на "Приключенията на Шерлок Холмс" са включени първите шест разказа за гениалния детектив - "Скандал в Бохемия", " Съюзът на червенокосите", "Добре замислено", "Загадка в долината Боскум&q…