Пропускане към основното съдържание

"Мистерии по Коледа" - сборник с разкази от 10 автора







                                                   Здравейте, приятели!






                                               Издателство: Ера
                                               Страници: 296
                                               Цена: 15,99лв. 




--- --- --- --- ---

  АНОТАЦИЯ: 

За престъпленията няма почивен ден, дори и на Коледа

Докато светът спи, снегът се сипе леко от небето, подаръци чакат под коледното дърво... коварни злодеи кроят страховити планове.
В "Мистерии по Коледа" девет от най-добрите писатели на криминални истории се събират, за да създадат празничен хаос, изпълнен с престъпления, находчиви детективи и неочаквани обрати.
Настанете се в удобното си кресло, сложете още един дънер в огъня и опитайте от вкусния пай. Само се уверете, че не е отровен...
Сборникът "Мистерии по Коледа" включва разкази на Гилбърт Честъртън, Колин Декстър, Антъни Хоровиц, Иън Ранкин, Едуард Хох, Дороти Л. Сейърс, Нгайо Марш, Марджъри Алингам, Агата Кристи и Артър Конан Дойл.

--- --- --- --- ---

  Вече сме по средата на Януари месец, а аз ви занимавам с коледни книги, обещавам че тази е последната и продължавам напред.
За втора година издателство Ера, ни зарадва със сборник с коледни разкази. Докато миналата година бяха напълно класически разкази, то през 2019г. ни зарадваха с криминални.
 Ревю на книгата "Класически коледни истории може да намерите тук.

В "Мистерии по Коледа" са събрани 10 от най-добрите писатели на криминални романи и ви гарантирам че на 100% те ще се погрижат за коледното настроение на всеки четящ книгата.
Не мога да кажа че всички десет разказа ми харесаха еднакво, но това не значи че няма на вас да ви допаднат всичките или както при мен, някои повече, други по-малко.
Първите три разказа които прочетох, лично на мен ми се сториха доста странни и леко объркващи и със сигурност не мога да кажа че са моите. Но пък останалите 7 бяха доста добри и като се има предвид за какви автори става дума, мисля че няма как да не се харесат.

Разказите които най-много ми харесаха от всички:

❆ "Смърт по въздуха" от Нгайо Марш
❆ "Приключението на Коледния пудинг" от Агата Кристи
❆ "Приключението на Синия карбункул" от Артър Конан Дойл
❆ "Невидимият" от Г. К. Честъртън

Ако не сте прочели книгата през тази Коледа, която вече отмина, а искате нещо по-различно от класическите коледни разкази,то отбележете си този сборник за следващата.
Както си стоите на топло вкъщи, взели сте си топла напитка и си мислите че просто ще си четете книгата, изведнъж със всяка прочетена страница и със всеки изминал разказ ще се гмуркате в разследването на всеки един детектив и накрая когато затворите книгата ще се изненадата че сте си просто у дома.

А вътре ще намерите разкази на невероятно добри и доказани с времето си автори, както отбелязах и миналата година в ревюто ми за класическите разкази и в този сборник имаше автори с което творчество се запознах за първи път. А пълния списък с автори е: Г. К. Честъртън, Колин Декстър, Антъни Хоровиц, Иън Ранкин, Едуард Хох, Дороти Л. Сейлърс, Нгайо Марш, Марджъри Алингам, Агата Кристи и Артър Конан Доул. Като сборника започва и завършва с разкази на Г. К. Честъртън.

Корицата е една от любимите ми за 2019г. , когато се вгледам в нея, първите неща за които се сещам са коледа, мистерии и заплетени случаи. Корицата е дело отново на Фиделия Косева, както и на миналогодишния коледен сборник. А разказите са преведени от няколко човека - Росица Тодорова, Адриана Момчилова, Румяна Стоянова и Юлия Чернева.

Определено много ми харесват такъв вид сборници и живот и здраве, ще се радвам и през тази предстояща далечна Коледа да видя с какъв сборник ще ни зарадват от издателството.


--- --- --- --- ---



                                                Благодаря Ви,за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Дъщерята на Лунната богиня" от Су Лин Тан

                                                         Здравейте,         Издателство: Artline Studios   Страници: 529   Цена: 27лв.  Искам да ви кажа, че каквото и да напиша за тази книга ще бъде малко, тя за мен е една от онези книги, които всичко ми хареса и не мога да се оплача от нищо. По-скоро искам повече и повече от този свят. Аз съм и лесен и труден читател. Лесен защото много теми са ми интересни и това, че тази история се развива в Китай и включва древна митология, беше основната причина да искам да я прочета. А колкото до труден читател - тук имам предвид мои си, индивидуални неща като например, че не обичам дълги безмислени обяснения на едно нещо в около 15 страници, прекалено дълги глави и някой път пък имам проблем с някой герой и т.н.  Историята на Син-ин е много пъстра, много трудна, но с времето се превръща в много силна героиня, точно каквито обичам. Израстнала на Луната с майка си Чан-ъ, която е Богиня, но в изгнание и Пин-ар вярната им прислужница, младото момиче

"Приключенията на Лиско в гората" от Борис Априлов

                                               Здравейте, приятели!                                  Издателство: Ракета                                  Страници: 152                                   Цена: 26,90лв. --- --- --- --- ---   АНОТАЦИЯ:      Лиско знае от майка си, че каквото и да му се случва, никога не бива да се отчайва. Ето защо, когато орелът Каменар го отвлича, симпатичният ни герой е мъничко уплашен, но и безкрайно удивен от новите хоризонти, които му се разкриват. Междувременно задружните животни от Тихата гора провеждат свое разследване с безброй неочаквани обрати, за да разплетат мистерията с изчезването на любопитното лисиче. С поредицата за приключенията на Лиско, Борис Априлов създава литературно съзвездие, достойно за компания на класики като „Мечо Пух“ и „Пипи Дългото чорапче“. Историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяват с твърди корици и цветни илюстрации, а „Приключенията на Лиско в гората“ е пъ

"Шепотът под вратата" от Т. ДЖ. Клун

                                                          Здравейте,                Издателство: Artline Studios    Страници: 438      Цена: 25лв. "Шепотът под вратата" ми разказа играта. Тази книга е едва втората, която ме разрева от сърце. Толкова, толкова емоции. В нея ще се запознаем с Уолъс Прайс, адвокат, коравосърдечен и пълен егоист. Докато един ден не умира, но тялом, а духом е все още сред хората макар, че не го виждат. И тогава се появяват прекрасните Мей, Хюго, Нелсън и Аполо. Те заедно с чайната "Харонов брод" са междинна спирка, преди починалият да се почувства готов за да продължи напред. И както всяко начало и това е трудно, както за Уолъс така и за лодкаря Хюго и компания.    Някъде след половината на историята, когато си е в разгара, така да се изразя, опредено мога да кажа, че Уолъс е тотално променен. С помощта на другите участници в историята, той разбира грешките си и намира начин да се поправи, дори и не директно. С помощта на Хюго, бившата съ