Пропускане към основното съдържание

"Една година и Един ден" от Изабел Брум






                                          
                                                       Здравейте, приятели!







                                  Издателство: Ера
                                  Страници: 228
                                  Цена: 15,99лв. 





--- --- --- --- ---

  АНОТАЦИЯ: 

 Три жени. Три преплитащи се любовни истории. Един незабравим магически град.

За Меган зимното бягство до Прага с приятел е шанс да намери вдъхновение за предстоящата си фотографска изложба. Тя знае колко ценно е приятелството и на всяка цена иска да запази платоничните си отношения с Оли. Дори ако се налага да скрие някои тайни от него.

За Хоуп пътуването е приятна изненада от новия й възлюбен. Но й е все по-трудно да се наслади на магнетичната красота на Прага, заради вината, която се опитва да прикрие.

За Софи градът винаги е бил вълшебно място. Но този път престоят й е изпълнен с очакване и меланхолия. А историческа Прага е точното място за срещи с миналото.

Омагьосани от непреходната зимна красота на спиращия дъха град, трите жени успяват да се обърнат към себе си, да потърсят утеха и да посегнат към щастието.

--- --- --- --- ---

 Пътува ви се, но нямате възможност или пък причината е друга, то тогава "Една година и един ден' е точно за вас. Тъй като при нас тази зима няма сняг и честно казано, не вярвам и да се случи да завали и да се задържи много, то чрез книгата може да се пренесем в побеляла Прага.

Меган, Софи и Хоуп са три непознати момичета на които животите са, кой от кой по-заплетен, объркан или предстой да се обърка страшно много.

Още от самото начало след като се запознах с всяка една от главните героини, в любимка ми се превърна Меган. Леко странна, но и забавна по-свой особен начин на моменти ми напомняше на Тифи Мур от "Споделеният апартамент" - а аз я обожавам.
След много чудене и маене дали да замине с приятеля си Оли за Прага, все пак се решава и предприема това пътуване като си мисли че ще си снима на воля из снежна Прага и ще може да си направи красиви снимки за първата й изложба. А колкото до Оли, той е учител и през новата година ще преподава историята на Прага и той иска да се запознае на живо с този приказен град. Мисля че през цялото време бе очевидно че Оли изпитва нещо повече към Меган, но в началото тя категорично не искаше и дума да чува да си намери приятел.
Фотографията винаги е било нещото което я влече и иска да и се отдаде на 100%, без да има какво или кого да я разсейва, готова на крайности, след поредица от случки, всичко се променя.

 Хоуп има нов приятел, който я изненадва приятно след като и подарява екскурзия до Прага. Опитваща с все сили да се наслади на екскурзията, то просто не се получава. През цялото време се усеща, как Хоуп не е цяла и нещо я измъчва. Доскоро домакиня и любяща  майка, случва се така че тя се запознава с Чарли и той и показва че може да бъде повече от това. Брака й не върви от доста време и след тази среща, тя решава да напусне съпругът си. След като дъщеря й разбира, много и се ядосва и дори не иска да говори с нея. Всичко за Хоуп се обръща с главата на долу, знае че иска нещо ново и различно, тя се оказва в задънена улица и може би красивата и романтична Прага ще и помогне да открие отговори на проблемите и бъдещето си.

Софи е в града на мечтите си и където се е запознала с любовта на живота си - Робин.
Първа пристигнала в Прага, тя очаква с голям трепет, любимият й да дойде и отново да бъдат заедно и да посетят историческата част на Прага. През цялото време казва че Робин има работа и трябва да дойде няколко дни по-късно, но и тук се усеща че има нещо което крие. Изглеждаща доста тъжна и меланхолична, в крайна сметка се оказва че Робин не може да отиде при нея.

Не ми се иска да издавам повече подробности, исках с няколко изречения да ви запозная с трите момичета. В книгата виждаме, колко малък е всъщност света. След като се запознават Меган, Софи и Хоуп, поставят основите на едно силно приятелство, което до края на книгата вече се е заздравило до степен, на истинско приятелство. Разчитащи една на друга и даващи една на друга съвет и рамо на което да плачат, да се радват или без думи, просто да се облегнат.

Изабел Брум ни предоставя три истории, разказани по-интересен начин и финал изпълнен с лека горчивина, но все пак задоволителен. Хареса ми как Меган бе решена да гони мечтите си и да постигне всичко сама и все пак бе доста крайна в решението си да бъде сама защото един мъж би и попречил. Колкото до Софи и Хоуп, имах малък проблем с тях защото, не виждам така нещата както те в началото. Разбира се никой човек, било жена или мъж не трябва да бъде сам, не мисля че като цяло човека е създаден да живее сам, затова са семействата, приятелите и т.н. И все пак, никак не съм привърженик на това някой да бъде зависим от някой друг, до толкова че да не знае как да живее без него. На мнение е съм че на първо място трябва да поставяме себе си - желанията си, амбициите си, живота си и посоката в която искаме да върви и после всичко и всички. Защото хора и предмети, идват и си отиват - намираме и губим, но винаги оставаме със себе си.
Също така много ми хареса как Брум, ни запознава със различни кътчета от прекрасна Прага, така ги описва че те кара да се потопиш в разказа й и да си представих мястото все едно наистина си там.



    "Някои нейни приятелки вече се тревожеха, че остаряват и дори прибягваха до ботокс. Меган им се чудеше на ума, туй като старостта беше част от живота и в нея можеше да се намери много красота. Прага беше чудесен пример за това. Стар град, но обаятелно красив! В бръчките на хората се криеше също толкова очарование, колкото и в старинните паметници." 



--- --- --- --- --- 


     
                                         Благодаря Ви, за отделеното време!!! 

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Дъщерята на Лунната богиня" от Су Лин Тан

                                                         Здравейте,         Издателство: Artline Studios   Страници: 529   Цена: 27лв.  Искам да ви кажа, че каквото и да напиша за тази книга ще бъде малко, тя за мен е една от онези книги, които всичко ми хареса и не мога да се оплача от нищо. По-скоро искам повече и повече от този свят. Аз съм и лесен и труден читател. Лесен защото много теми са ми интересни и това, че тази история се развива в Китай и включва древна митология, беше основната причина да искам да я прочета. А колкото до труден читател - тук имам предвид мои си, индивидуални неща като например, че не обичам дълги безмислени обяснения на едно нещо в около 15 страници, прекалено дълги глави и някой път пък имам проблем с някой герой и т.н.  Историята на Син-ин е много пъстра, много трудна, но с времето се превръща в много силна героиня, точно каквито обичам. Израстнала на Луната с майка си Чан-ъ, която е Богиня, но в изгнание и Пин-ар вярната им прислужница, младото момиче

"Приключенията на Лиско в гората" от Борис Априлов

                                               Здравейте, приятели!                                  Издателство: Ракета                                  Страници: 152                                   Цена: 26,90лв. --- --- --- --- ---   АНОТАЦИЯ:      Лиско знае от майка си, че каквото и да му се случва, никога не бива да се отчайва. Ето защо, когато орелът Каменар го отвлича, симпатичният ни герой е мъничко уплашен, но и безкрайно удивен от новите хоризонти, които му се разкриват. Междувременно задружните животни от Тихата гора провеждат свое разследване с безброй неочаквани обрати, за да разплетат мистерията с изчезването на любопитното лисиче. С поредицата за приключенията на Лиско, Борис Априлов създава литературно съзвездие, достойно за компания на класики като „Мечо Пух“ и „Пипи Дългото чорапче“. Историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяват с твърди корици и цветни илюстрации, а „Приключенията на Лиско в гората“ е пъ

"Шепотът под вратата" от Т. ДЖ. Клун

                                                          Здравейте,                Издателство: Artline Studios    Страници: 438      Цена: 25лв. "Шепотът под вратата" ми разказа играта. Тази книга е едва втората, която ме разрева от сърце. Толкова, толкова емоции. В нея ще се запознаем с Уолъс Прайс, адвокат, коравосърдечен и пълен егоист. Докато един ден не умира, но тялом, а духом е все още сред хората макар, че не го виждат. И тогава се появяват прекрасните Мей, Хюго, Нелсън и Аполо. Те заедно с чайната "Харонов брод" са междинна спирка, преди починалият да се почувства готов за да продължи напред. И както всяко начало и това е трудно, както за Уолъс така и за лодкаря Хюго и компания.    Някъде след половината на историята, когато си е в разгара, така да се изразя, опредено мога да кажа, че Уолъс е тотално променен. С помощта на другите участници в историята, той разбира грешките си и намира начин да се поправи, дори и не директно. С помощта на Хюго, бившата съ