Пропускане към основното съдържание

"Камен и пиратите от 5г" от Елена Павлова                                    Здравейте, приятели!                                 Издателство: Софтпрес
                                 Цена: 14,99лв.

--- --- --- --- ---

  АНОТАЦИЯ:

Добре дошли в 5Г клас! Запознайте се с новия ученик Камен – любопитно и умно дете, което сякаш знае повече, отколкото показва. Неговата поява поставя началото на поредица от приключения, в които съучениците му ще научат много уроци за живота и приятелството. Неуморен спътник на момчетата и момичетата от класа е и рошавият Пират – симпатичен джак ръсел териер.

Романът пренася очарованието на класическите детски истории в дигиталната епоха и ще се хареса както на петокласници, така и на техните родители.

 --- --- --- --- ---

  На  21.06.2018г. беше представянето на книгата в книжарница Приятели - Стара Загора, за първи път присъствах на подобен вид мероприятие. Беше много интересна, забавна и изключително полезна среща между читател и автор. Елена Павлова беше прекрасна, много любезна и нещата които сподели за самата книга бяха много интересни, а някои от тях и ексклузивни. Определено тази среща която се проведе, разпали още повече любопитството ми към историята и ме накара да я започна още на следващия ден. И освен това се сдобих с първият си лично взет от автор, автограф.

Историята ни запознава с Г-н Иванов и неговият джак ръсел териер - Пират, също така се срещаме и с едно необикновено момче а именно Камен. Разбира се за къде сме и без пиратите от 5г., наистина за къде без тях, приключението което им предстой както на тях, така и за нас, нямаше да е толкова интересно и забавно без всички образи от този необикновен клас.
Макар че Елена Павлова има доста издадени книги, за мен, тази беше първи досег до творчеството й и много, много ми хареса. Още от първите страници, историята ме грабна и не исках да оставя книгата докато не стигна до края, следователно стилът на авторката ми допадна. Прекрасно изградени персонажи, както на възрастните, така и на децата, много ми хареса и колко реално и непринудено беше пресъздадена зараждащата се връзка между децата и как станаха истински приятели. Също така връзката между учител и ученик и как ако имаш късмет можеш да попаднеш на много готин учител, с който можеш да споделяш неща и извън училищните теми. И не на последно място връзката между семейството и по-точно между брат и сестра.
Другата част от историята която просто нямаше как да не ми хареса е връзката между човека и животните, без значение дали става въпрос за куче, котка или пък лъвче...
Като човек който е израснал с кучета и в момента също има една малка бяла топка в къщи, ( Доли 🐕 ) и разбира се е част от семейството а не просто един домашен любимец.

✩ Пират - е едно необикновено куче, чрез което се запознаваме с спорта Аджилити. Малкият джак ръсел териер е много палаво, игриво и обичащо много, много, играчки куче. Също така и обича да се здрависва, а как ще разберете само ако прочетете книгата.

 В началото на всяка глава имаше # с думи които са свързани с хората за които ще четем в момента, определено е нещо ново и ми хареса много.

"Камен и пиратите от 5г" не е поредната детска книга, не се лъжете от корицата, както каза и самата авторка, а й след като я прочетох се убедих и аз, това е история както за малките, така и за големите. Има за всички по-нещо. История за най-добрият приятел на човека, за взаимоотношенията между хората, за специалните деца и вторият шанс в живота. 

И последно, но също много важно е самото издание което ни предлагат от издателство Софтпрес, корицата е дело на Радослав Донев, а илюстрациите са на Неда Малчева.
Корицата е много красива с някои от главните герои на нея и Пират разбира се.
Още на първите страници имаме илюстрации с героите, които са изключително красиви и забавни.


                       
                         "Светът не ставаше по-добър от това, че е по-модерен - дори 
                                                 напротив, беше все по-опасен."

 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  
     --- --- --- --- ---                                              Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Забравена истина" от К. А. Тъкър

Здравейте, приятели!
                                             Издателство: Ибис
                                             Цена: 14,90лв.--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

Роман за една млада жена, която изгубва паметта си, и един мъж, който знае, че единственият начин да я защити, е да стои далече от нея.

Изоставена да умре в пусто поле на провинциален Орегон, една млада жена, противно на всички очаквания, оцелява, но се събужда, без да има представа коя е, нито какво се е случило с нея. Тя си избира името Уотър заради малката скрита татуировка върху тялото й – единствената нишка към миналото й. Взета под крилото на Джини Фицджералд, своенравна, но с добро сърце възрастна жена, която живее във ферма за коне, Уотър бавно започва да гради своя нов живот. Ала докато се опитва да събере изплъзващите се отломки от паметта си, все повече въпроси изплуват: кой е съседът, който мълчаливо работи под капака на своята кола? Защо Джин…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

LitCon Bulgaria 2018 - едно невероятно преживяване

Здравейте, приятели!
--- --- --- --- ---

   Толкова много и различни емоции все още има в мен, когато стане въпрос за LitCon 2018 че просто не знам от къде да започна и кое по-напред да споделя.
Емоции много, но всяка една ме кара да се чувствам толкова щастлива, позитивно настроена и също така създаване на скъпи спомени.

Ще се опитам да ви представя от моя гледна точка приключението наречено LitCon, като идеята ми е да ви опиша моята специална и незабравима събота, а датата беше 06.10.2018.
Реално моето приключение започна още от петък срещу събота вечерта, когато трябваше да си хвана влака от Стара Загора за София, а началният час беше 01:35ч. Последния път когато се бях качила на влак беше доста отдавна и вълнението в мен бе доста голямо, особено докато стигна до Пловдив когато се качи най-добрата ми приятелка и двете се запътихме към столицата. В 06:10ч. слязохме на ЖП Гарата в София и от този момент ентусиазма и вълнението в мен …