Пропускане към основното съдържание

"Камен и пиратите от 5г" от Елена Павлова                                    Здравейте, приятели!                                 Издателство: Софтпрес
                                 Цена: 14,99лв.

--- --- --- --- ---

  АНОТАЦИЯ:

Добре дошли в 5Г клас! Запознайте се с новия ученик Камен – любопитно и умно дете, което сякаш знае повече, отколкото показва. Неговата поява поставя началото на поредица от приключения, в които съучениците му ще научат много уроци за живота и приятелството. Неуморен спътник на момчетата и момичетата от класа е и рошавият Пират – симпатичен джак ръсел териер.

Романът пренася очарованието на класическите детски истории в дигиталната епоха и ще се хареса както на петокласници, така и на техните родители.

 --- --- --- --- ---

  На  21.06.2018г. беше представянето на книгата в книжарница Приятели - Стара Загора, за първи път присъствах на подобен вид мероприятие. Беше много интересна, забавна и изключително полезна среща между читател и автор. Елена Павлова беше прекрасна, много любезна и нещата които сподели за самата книга бяха много интересни, а някои от тях и ексклузивни. Определено тази среща която се проведе, разпали още повече любопитството ми към историята и ме накара да я започна още на следващия ден. И освен това се сдобих с първият си лично взет от автор, автограф.

Историята ни запознава с Г-н Иванов и неговият джак ръсел териер - Пират, също така се срещаме и с едно необикновено момче а именно Камен. Разбира се за къде сме и без пиратите от 5г., наистина за къде без тях, приключението което им предстой както на тях, така и за нас, нямаше да е толкова интересно и забавно без всички образи от този необикновен клас.
Макар че Елена Павлова има доста издадени книги, за мен, тази беше първи досег до творчеството й и много, много ми хареса. Още от първите страници, историята ме грабна и не исках да оставя книгата докато не стигна до края, следователно стилът на авторката ми допадна. Прекрасно изградени персонажи, както на възрастните, така и на децата, много ми хареса и колко реално и непринудено беше пресъздадена зараждащата се връзка между децата и как станаха истински приятели. Също така връзката между учител и ученик и как ако имаш късмет можеш да попаднеш на много готин учител, с който можеш да споделяш неща и извън училищните теми. И не на последно място връзката между семейството и по-точно между брат и сестра.
Другата част от историята която просто нямаше как да не ми хареса е връзката между човека и животните, без значение дали става въпрос за куче, котка или пък лъвче...
Като човек който е израснал с кучета и в момента също има една малка бяла топка в къщи, ( Доли 🐕 ) и разбира се е част от семейството а не просто един домашен любимец.

✩ Пират - е едно необикновено куче, чрез което се запознаваме с спорта Аджилити. Малкият джак ръсел териер е много палаво, игриво и обичащо много, много, играчки куче. Също така и обича да се здрависва, а как ще разберете само ако прочетете книгата.

 В началото на всяка глава имаше # с думи които са свързани с хората за които ще четем в момента, определено е нещо ново и ми хареса много.

"Камен и пиратите от 5г" не е поредната детска книга, не се лъжете от корицата, както каза и самата авторка, а й след като я прочетох се убедих и аз, това е история както за малките, така и за големите. Има за всички по-нещо. История за най-добрият приятел на човека, за взаимоотношенията между хората, за специалните деца и вторият шанс в живота. 

И последно, но също много важно е самото издание което ни предлагат от издателство Софтпрес, корицата е дело на Радослав Донев, а илюстрациите са на Неда Малчева.
Корицата е много красива с някои от главните герои на нея и Пират разбира се.
Още на първите страници имаме илюстрации с героите, които са изключително красиви и забавни.


                       
                         "Светът не ставаше по-добър от това, че е по-модерен - дори 
                                                 напротив, беше все по-опасен."

 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  
     --- --- --- --- ---                                              Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

BOPS: "Главна женска роля"

Здравейте, приятели!

          Тази вечер ще ви покажа какво има във Мартенската кутия BOPS.

--- --- --- --- ---

  Темата както сте прочели и от заглавието е "Главна женска роля", и отново Алекс и Райс се постараха напълно да са във тон със времето, Март е женският месец и освен това се проведе и 90-тата церемония на Оскарите!

За пореден път останах изключително доволна от кутията и всичко което намерих вътре.
Без да се бавя повече, сега ще ви покажа всяко едно нещо от кутията, по-отделно.


1. Специално изработена за кутията свещ от соев восък, дело на The Candle Kingdom. 


Свещта е със Хърмаяни и е прекрасна, има силен аромат на стари книги, прясно окосена трева и мента. 


2. Двойка временни татуировки, вдъхновени от "Момичето, което спаси Китай". А прекрасният дизайн е дело на невероятната Моника Писарова от Kontur Creative.             Определено тези татуировки много ми допаднаха, толкова са красиви че най-вероятно няма да ги използв…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

"Елайза и нейните чудовища" от Франческа Запия

Здравейте, приятели!

                          Издателство: Ибис
                          Цена: 13,90лв.--- --- --- --- ---


    АНОТАЦИЯ:

Творбите й са феномен.
Животът й е катастрофа.

В реалния живот Елайза Мърк е срамежлива, странна и няма приятели. Но в интернет тя е ЛейдиСъзвездие – анонимният създател на изключително популярния уебкомикс „Чудовищно море“. Елайза не може да си представи да се наслаждава на реалния свят, така както го прави онлайн, а и няма желание да се опита.
Тогава Уолъс Уорленд, най-известният фен фикшън писател на нейния уебкомикс, се премества в същото училище и се сприятелява с Елайза. Той смята, че тя е просто един от многобройните фенове на „Чудовищно море“. Постепенно Уолъс успява да измъкне Елайза от нейната черупка и тя започва да се пита дали животът извън интернет не е също толкова вълнуващ.
Неочаквано тайната на Елайза е разкрита и всичко, което е градила – нейният комикс, връзката? с Уолъс, до…