Пропускане към основното съдържание

"Камен и пиратите от 5г" от Елена Павлова                                    Здравейте, приятели!                                 Издателство: Софтпрес
                                 Цена: 14,99лв.

--- --- --- --- ---

  АНОТАЦИЯ:

Добре дошли в 5Г клас! Запознайте се с новия ученик Камен – любопитно и умно дете, което сякаш знае повече, отколкото показва. Неговата поява поставя началото на поредица от приключения, в които съучениците му ще научат много уроци за живота и приятелството. Неуморен спътник на момчетата и момичетата от класа е и рошавият Пират – симпатичен джак ръсел териер.

Романът пренася очарованието на класическите детски истории в дигиталната епоха и ще се хареса както на петокласници, така и на техните родители.

 --- --- --- --- ---

  На  21.06.2018г. беше представянето на книгата в книжарница Приятели - Стара Загора, за първи път присъствах на подобен вид мероприятие. Беше много интересна, забавна и изключително полезна среща между читател и автор. Елена Павлова беше прекрасна, много любезна и нещата които сподели за самата книга бяха много интересни, а някои от тях и ексклузивни. Определено тази среща която се проведе, разпали още повече любопитството ми към историята и ме накара да я започна още на следващия ден. И освен това се сдобих с първият си лично взет от автор, автограф.

Историята ни запознава с Г-н Иванов и неговият джак ръсел териер - Пират, също така се срещаме и с едно необикновено момче а именно Камен. Разбира се за къде сме и без пиратите от 5г., наистина за къде без тях, приключението което им предстой както на тях, така и за нас, нямаше да е толкова интересно и забавно без всички образи от този необикновен клас.
Макар че Елена Павлова има доста издадени книги, за мен, тази беше първи досег до творчеството й и много, много ми хареса. Още от първите страници, историята ме грабна и не исках да оставя книгата докато не стигна до края, следователно стилът на авторката ми допадна. Прекрасно изградени персонажи, както на възрастните, така и на децата, много ми хареса и колко реално и непринудено беше пресъздадена зараждащата се връзка между децата и как станаха истински приятели. Също така връзката между учител и ученик и как ако имаш късмет можеш да попаднеш на много готин учител, с който можеш да споделяш неща и извън училищните теми. И не на последно място връзката между семейството и по-точно между брат и сестра.
Другата част от историята която просто нямаше как да не ми хареса е връзката между човека и животните, без значение дали става въпрос за куче, котка или пък лъвче...
Като човек който е израснал с кучета и в момента също има една малка бяла топка в къщи, ( Доли 🐕 ) и разбира се е част от семейството а не просто един домашен любимец.

✩ Пират - е едно необикновено куче, чрез което се запознаваме с спорта Аджилити. Малкият джак ръсел териер е много палаво, игриво и обичащо много, много, играчки куче. Също така и обича да се здрависва, а как ще разберете само ако прочетете книгата.

 В началото на всяка глава имаше # с думи които са свързани с хората за които ще четем в момента, определено е нещо ново и ми хареса много.

"Камен и пиратите от 5г" не е поредната детска книга, не се лъжете от корицата, както каза и самата авторка, а й след като я прочетох се убедих и аз, това е история както за малките, така и за големите. Има за всички по-нещо. История за най-добрият приятел на човека, за взаимоотношенията между хората, за специалните деца и вторият шанс в живота. 

И последно, но също много важно е самото издание което ни предлагат от издателство Софтпрес, корицата е дело на Радослав Донев, а илюстрациите са на Неда Малчева.
Корицата е много красива с някои от главните герои на нея и Пират разбира се.
Още на първите страници имаме илюстрации с героите, които са изключително красиви и забавни.


                       
                         "Светът не ставаше по-добър от това, че е по-модерен - дори 
                                                 напротив, беше все по-опасен."

 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  
     --- --- --- --- ---                                              Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

BOPS: "Главна женска роля"

Здравейте, приятели!

          Тази вечер ще ви покажа какво има във Мартенската кутия BOPS.

--- --- --- --- ---

  Темата както сте прочели и от заглавието е "Главна женска роля", и отново Алекс и Райс се постараха напълно да са във тон със времето, Март е женският месец и освен това се проведе и 90-тата церемония на Оскарите!

За пореден път останах изключително доволна от кутията и всичко което намерих вътре.
Без да се бавя повече, сега ще ви покажа всяко едно нещо от кутията, по-отделно.


1. Специално изработена за кутията свещ от соев восък, дело на The Candle Kingdom. 


Свещта е със Хърмаяни и е прекрасна, има силен аромат на стари книги, прясно окосена трева и мента. 


2. Двойка временни татуировки, вдъхновени от "Момичето, което спаси Китай". А прекрасният дизайн е дело на невероятната Моника Писарова от Kontur Creative.             Определено тези татуировки много ми допаднаха, толкова са красиви че най-вероятно няма да ги използв…

BOPS:Limited edition: Индор и Сянката на страданието"

Здравейте приятели, тук съм за да ви покажа какво има във Лимитираната кутия BOPS.
              Темата е "Индор и Сянката на страданието" 


--- --- --- --- ---


     През месец Ноември прекрасните Алекс и Райс от "Четат ли двама" направиха така че вместо да ни предложат една редовна кутия, те избраха да ни зарадват със цели ТРИ лимитирани кутии.
И едната е свързана със поредицата на българския автор Б. Н. Добрев - "Индор и Братството на почти-пълната луна" а именно продължението и "Индор и Сянката на страданието. (книга втора)


     1. Създадени специално за кутията подложки за чаша с изображения от поредицата, дело на Добромир  Томов. От двете подложки тази със изображението на Козлите ми допада много, със сигурност няма да ги ползвам по-предназначение, просто защото не искам да ги съсипя - вече дори съм им намерила място на библиотеката ми. 


2. Плакати с кориците на първите две книги от поредицата за Индор. 

Книга първа.


                       …

Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл

Здравейте приятели, днес съм тук със мнението си за Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл.
                                Издателство: Art Eternal и книжарници Art Plus
                                Цена: 12.00 лв.

--- --- --- --- ---

       АНОТАЦИЯ:

 "Приключенията на Шерлок Холмс" представя колекция от дванадесет кратки разказа на известния писател Артър Конан Дойл. Техен основен герой е частният детектив Шерлок Холмс, прочут със своята наблюдателност и безпогрешни логически разсъждения, граничещи с невъзможното. Той умело ги прилага при разследването на поредица от случаи на множество различни клиенти, включително официалните власти от "Скотланд Ярд".

В първи том на настоящето издание на "Приключенията на Шерлок Холмс" са включени първите шест разказа за гениалния детектив - "Скандал в Бохемия", " Съюзът на червенокосите", "Добре замислено", "Загадка в долината Боскум&q…