Пропускане към основното съдържание

MID YEAR BOOK FREAKOUT 2018                                                Здравейте, приятели!
     Този път съм тук с един малко по-различен пост, а именно таг. Благодаря на Среднощен разговор за книги че ме тагнаха, много се радвам тъй като много отдавна правих такъв както тук, така и в инстаграм и сега вече е време, а истината е че ми харесва да правя тагове.
Ето че половината от 2018г. почти измина и същност този таг е една доста добра идея да си направя равносметка за прочетеното до сега.

 И така без повече да се мотая започвам с тага.


      
   1. BEST BOOK YOU'VE READ SO FAR IN 2018 / НАЙ - ДОБРАТА КНИГА, КОЯТО СИ 
                                 ПРОЧЕЛ ДО СЕГА? 

 
              
     Още съм в началото, а вече ми е трудно, от началото на годината мога да кажа че има няколко книги които смятам за много добри, но тъй като трябва да кажа една, ще избера "Твоята перфектна година: от Шарлоте Лукас. 


   2.  BEST SEQUEL YOU'VE READ SO FAR IN 2018 / НАЙ - ДОБРОТО ПРОДЪЛЖЕНИЕ, 
                                  КОЕТО ПРОЧЕТОХТЕ ДО ТУК? 


   Е тук честно казано ми беше лесно, безспорно "Сборище на сенки" от В.Е. Шуаб печели тази категория. Буквално изядох книгата с кориците, едно достойно продължение от към развитие на историята, персонажите и стилът на писане на авторката ми допадна още от първата книга. 

    
    3. NEW RELEASE YOU HAVEN'T READ YET, BUT WANT TO / НОВА КНИГА, КОЯТО
                              ОЩЕ НЕ СТЕ ПРОЧЕЛИ, НО ИСКАТЕ? 

 

                       

         Много ми е трудно да избера само една книга, защото истината е че имам няколко нови книги, които стоят и ме чакат и ако можеше всички на веднъж... 
Но "Косачи" от Нийл Шустърман е една от книгите в купчинката за скорошно четене. 


       4. MOST ANTICIPATED RELEASE FOR THE SECOND HALF OF THE YEAR / НАЙ - 
                 ОЧАКВАНАТА КНИГА ЗА ВТОРАТА ПОЛОВИНА ОТ ГОДИНАТА? 

 
           
       Книгата излиза на 30.06. за малко не се включва към втората част на годината, но все пак е в последния ден от този месец, а и това е книгата която чакам с много голямо нетърпение. 
Другата книга която също си чакам да излезе, по-скоро се надявах някое издателство да издаде на български и ето че това вече е факт а именно "Eliza and her monsters" от Франческа Запия а издателството е Ибис. Книгата ще е на пазара през Юли. 

      5. BIGGEST DISAPPOINTMENT. / НАЙ - ГОЛЯМОТО РАЗОЧАРОВАНИЕ.   

         Тук е много важно да изясня че не съм чак разочарована от книгата, но тъй като трябваше да избера, слагам нея. Както казах разочарована не съм, дадох й 4 звезди, защото имах някакви очаквания за книгата, но просто имаше неща които не ми харесаха. По-конкретно за книгата може да кликнете ето тук. 

     
         6. BIGGEST SUPRISE. / НАЙ - ГОЛЯМАТА ИЗНЕНАДА.       Определено тази книга ме изненада, не съм много на ти с този жанр (трилър) и имах известни колебания дали изобщо ще ми хареса. Е самата книга е 444 страници и мога да ви кажа че я прочетох за много кратко време, и изненадах сама себе си че такъв тип книга ми хареса толкова много.  


     7. FAVORITE NEW AUTHOR. (DEBUT OR NEW TO YOU) / ЛЮБИМ НОВ АВТОР. 
                 (ДЕБЮТ ИЛИ НОВ ЗА ТЕБ) ?

 

     Виждала съм и двете й книги още миналата година, но все не идваше момента за която и да е от тях докато този Април не получих книгата, "Времето отвътре" за което само мога да благодаря на прекрасното издателство AMG Publishing. Хареса ми страшно много, стилът на авторката е просто невероятен, влюбих се още от първата страница, грабна ме и не исках да спирам да чета докато не стигна края. Определено Хелън Дънбар стана една от любимите ми автори! 

      8. NEWEST FICTIONAL CRUSH / НАЙ - НОВ ЛЮБИМ ПЕРСОНАЖ? 

  


       Камен, определено е най-най пресният ми любим персонаж. Забавен, умен и определено криещ много знания и тайни момче. Надявам се и вие да го харесате колкото аз и разбира се да станем свидетели и на следващото му приключение.


    9. NEWEST FAVOURITE CHARACTER / НОВ ЛЮБИМ ПЕРСОНАЖ. 


  
  Тук веднага казвам Лада от "Влизам в мрака" на Кирстен Уайт. Харесвам я и то много, защото не е типичната геройня - красавица по която всички да си падат или пък безпомощно момиче. Напротив тя не е грозна, а по-скоро леко грубовата, има бойни умения, които малко по-малко усъвършенства и знае какво иска, готова на крайности за да го постигне.


    10. BOOK THAT MADE YOU CRY? / КНИГА, КОЯТО ТЕ Е РАЗПЛАКАЛА?        Признавам си че не съм плакала буквално, но не веднъж ми се насълзиха очите докато четях "Гласът на любовта" от Мия Шеридан. Да чета колко са страдали Арчър и Бри, колко болка са понесли и продължават да страдат не беше лесно и все пак с много трудности те откриха любовта. 

    
     11. BOOK THAT MADE YOU HAPPY? / КНИГА, КОЯТО ТЕ Е НАПРАВИЛ ЩАСТЛИВ?


 

         "Софийски магьосници: В сърцето на Странджа" - книга втора. Смяла съм се с глас, повярвайте ми, толкова хубаво и приятно ми беше докато четях книгата. Насладих й се по най-добрия начин и наистина ме направи щастлива че точно тази история е от български автор, прекрасна е. 


     12. FAVOURITE BOOK TO FILM ADAPTATION YOU SAW THIS / ЛЮБИМА КНИЖНА 
               АДАПТАЦИЯ, КОЯТО ГЛЕДА ТАЗИ ГОДИНА? 


 

      Тази година ходих на кино да гледам "Възвишение" и много, много ми хареса. Един прекрасно заснет филм, невероятно добра актъорска игра. Книгата все още не съм я чела, но и до там ще стигна. 


     13. FAVOURITE REVIEW YOU'VE WRITTEN THIS YEAR / ЛЮБИМО РЕВЮ, КОЕТО 
                 НАПИСА? 

    На този въпрос, по-скоро ще се радвам вие да ми отговорите. Като всеки един блогър и аз се старая върху постовете си, разбира се знам че не са идеални, но със всеки един пост който публикувам се опитвам да е малко по-добър от предишният. Един от редовните ми постове е когато ви показвам месечната кутия BOPS, определено ми е забавно когато ги правя. 


     14. MOST BEAUTIFUL BOOK YOU'VE BOUGHT SO FAR THIS YEAR (OR RECEIVED) / 
            НАЙ - КРАСИВАТА КНИГА, КОЯТО СИ КУПИ ИЛИ ПОЛУЧИ? 

    

      Тук отново ми беше много трудно да избера само една книга защото, тази година издателствата издадоха наистина книги с много красиви корици. И все пак ето и моя избор "Wonder Woman: Warbringer"by Leigh Bardugo - корицата е просто невероятно красива. И също така ще спомена още няколко: "Сборище на сенки", "Влизам в мрака", Малката книжарничка край Сена", "Софийски магьосници: В сърцето на Странджа", "Твоята перфектна година", "В най-потайните дебри", "Времето отвътре", "Гласът на любовта", "Азбучни убийства"-новата корица, "Забранете тази книга", "Младият Шерлок Холмс" - и трите корици са изключително красиви и последната е "Камен и пиратите от 5г". 

     
      15. WHAT BOOKS DO YOU NEED TO READ BY THE END OF THE YEAR /КОЯ КНИГА
                 ТРЯБВА ДА ПРОЧЕТЕШ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА?           По-принцип когато става въпрос за четене на книги, категорично не ми се иска да използвам думата "трябва". Не спирам да говоря, (където ми се от даде възможност разбира се) колко са добри българските ни автори и как може да си съперничат със световните автори, и след като Цвети Владимирова чрез нейната трилогия "Проклятието на Воронина" ми отвори очите за това, започнах да чета и други съвременни български автори. Но, това което ме дразни и се ядосвам на себе си е факта че имам ето тези две прекрасни издания и все още не съм прочела дори първата книга. Та, тази година искам да прочета ако не двете, то поне първата, не знам дали ще бъде през Юли, но до края на 2018г. искам да го направя. 


--- --- --- --- --- 


  
                                     Благодаря Ви, за отделеното време!!!

 

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

"Забравена истина" от К. А. Тъкър

Здравейте, приятели!
                                             Издателство: Ибис
                                             Цена: 14,90лв.--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

Роман за една млада жена, която изгубва паметта си, и един мъж, който знае, че единственият начин да я защити, е да стои далече от нея.

Изоставена да умре в пусто поле на провинциален Орегон, една млада жена, противно на всички очаквания, оцелява, но се събужда, без да има представа коя е, нито какво се е случило с нея. Тя си избира името Уотър заради малката скрита татуировка върху тялото й – единствената нишка към миналото й. Взета под крилото на Джини Фицджералд, своенравна, но с добро сърце възрастна жена, която живее във ферма за коне, Уотър бавно започва да гради своя нов живот. Ала докато се опитва да събере изплъзващите се отломки от паметта си, все повече въпроси изплуват: кой е съседът, който мълчаливо работи под капака на своята кола? Защо Джин…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

LitCon Bulgaria 2018 - едно невероятно преживяване

Здравейте, приятели!
--- --- --- --- ---

   Толкова много и различни емоции все още има в мен, когато стане въпрос за LitCon 2018 че просто не знам от къде да започна и кое по-напред да споделя.
Емоции много, но всяка една ме кара да се чувствам толкова щастлива, позитивно настроена и също така създаване на скъпи спомени.

Ще се опитам да ви представя от моя гледна точка приключението наречено LitCon, като идеята ми е да ви опиша моята специална и незабравима събота, а датата беше 06.10.2018.
Реално моето приключение започна още от петък срещу събота вечерта, когато трябваше да си хвана влака от Стара Загора за София, а началният час беше 01:35ч. Последния път когато се бях качила на влак беше доста отдавна и вълнението в мен бе доста голямо, особено докато стигна до Пловдив когато се качи най-добрата ми приятелка и двете се запътихме към столицата. В 06:10ч. слязохме на ЖП Гарата в София и от този момент ентусиазма и вълнението в мен …