Пропускане към основното съдържание

"Аерофобия" от Златина Тодорова                                               Здравейте, приятели!


                          Издател: Златина Тодорова
                          Цена: 12лв.


--- --- --- --- ---
         
        АНОТАЦИЯ:

  „Тази книга не обяснява страха от летене. Не го затвърждава, нито го отрича. Вдишва го дълбоко и после го издиша.  А след това го обича очи в очи. Измагьосва му приспособления за меко приземяване. И - след цялата тази романтична процедура, подобаващо нежно го хваща с два пръста и го мят през прозореца на самолета. После си слага един парашут на гърба и скача.  Забравя за въженцето. Такава си е. Пада на меко обаче. Познайте върху кого.“ - Кристина Станкова

--- --- --- --- ---


  Сърдечно искам да благодаря на прекрасната Златина Тодорова за това че се свърза с мен и ми даде възможността да се докосна до творчеството й. Тази малка книжка е пълна с толкова прекрасни, красиви и вдъхновяващи стихове.
За първи път се сблъсках с съвременна поезия и много ми хареса, по-принцип всички стихове ми харесаха, но си отбелязах 6-7 които ми допаднаха адски много.
Също така, тази стихосбирка ме накара да се замисля и отново да си затвърдя мнението че съвременните ни автори, са невероятно кадърни. Дали е поезия, фентъзи или хорър, истината е че имаме избор и то доста добър, категорично ще си позволя да кажа че нашите автори може да се конкурират със световните такива.

Ще си позволя да напиша откъс от едно от най-любимото ми стихотворение, за да придобиете представа, колко красива е "Аерофобия" и каква магическа, бих казала поезия ни е представила авторката.

           Поезията е опит за настигане. 
           Домогване до някогашното вчера. 
           Протегнати ръце към нещо минало.
           Обърнат гръб, обиден и неверен. 

           Рисуваща по спомен, без да помни. 
           Отпуснала клепачи във въздишка. 
           Поезията е тъжен повей обич, 
           потърсил те във две четиристишия.


  През цялото време докато четях стихотворенията, усещах любовта с която ги е написала авторката, дали бяха свързани с раздяла, заминаване или просто изливане на най-съкровени тайни, то всяка една емоция я усетих. Благодаря за прекрасните емоции, които ми подари! 
Надявам се, поне малко да съм запалила интереса ви към поезията или пък ако вече сте любители на такава, то "Аерофобия" със сигурност няма да ви разочарова. 
  
 За накрая ще споделя по-именно и другите стихове, които много харесаха, ще се радвам ако някой вече я е чел или пък предстой да си я вземе и я прочете, после да сподели кои са неговите любими.

   ✩ "Разминаване"
   ✩ "Аерофобия" 
   ✩ "Падане от най-високата точка на света"
   ✩ "Когато музата повехне" 
   ✩ "Памет, защита в кожата" 
   ✩ "Кучешко" - много, много, любимо!!! 


--- --- --- --- --- 

   
                                        Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

BOPS: "Главна женска роля"

Здравейте, приятели!

          Тази вечер ще ви покажа какво има във Мартенската кутия BOPS.

--- --- --- --- ---

  Темата както сте прочели и от заглавието е "Главна женска роля", и отново Алекс и Райс се постараха напълно да са във тон със времето, Март е женският месец и освен това се проведе и 90-тата церемония на Оскарите!

За пореден път останах изключително доволна от кутията и всичко което намерих вътре.
Без да се бавя повече, сега ще ви покажа всяко едно нещо от кутията, по-отделно.


1. Специално изработена за кутията свещ от соев восък, дело на The Candle Kingdom. 


Свещта е със Хърмаяни и е прекрасна, има силен аромат на стари книги, прясно окосена трева и мента. 


2. Двойка временни татуировки, вдъхновени от "Момичето, което спаси Китай". А прекрасният дизайн е дело на невероятната Моника Писарова от Kontur Creative.             Определено тези татуировки много ми допаднаха, толкова са красиви че най-вероятно няма да ги използв…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

"Елайза и нейните чудовища" от Франческа Запия

Здравейте, приятели!

                          Издателство: Ибис
                          Цена: 13,90лв.--- --- --- --- ---


    АНОТАЦИЯ:

Творбите й са феномен.
Животът й е катастрофа.

В реалния живот Елайза Мърк е срамежлива, странна и няма приятели. Но в интернет тя е ЛейдиСъзвездие – анонимният създател на изключително популярния уебкомикс „Чудовищно море“. Елайза не може да си представи да се наслаждава на реалния свят, така както го прави онлайн, а и няма желание да се опита.
Тогава Уолъс Уорленд, най-известният фен фикшън писател на нейния уебкомикс, се премества в същото училище и се сприятелява с Елайза. Той смята, че тя е просто един от многобройните фенове на „Чудовищно море“. Постепенно Уолъс успява да измъкне Елайза от нейната черупка и тя започва да се пита дали животът извън интернет не е също толкова вълнуващ.
Неочаквано тайната на Елайза е разкрита и всичко, което е градила – нейният комикс, връзката? с Уолъс, до…