Пропускане към основното съдържание

"Аерофобия" от Златина Тодорова                                               Здравейте, приятели!


                          Издател: Златина Тодорова
                          Цена: 12лв.


--- --- --- --- ---
         
        АНОТАЦИЯ:

  „Тази книга не обяснява страха от летене. Не го затвърждава, нито го отрича. Вдишва го дълбоко и после го издиша.  А след това го обича очи в очи. Измагьосва му приспособления за меко приземяване. И - след цялата тази романтична процедура, подобаващо нежно го хваща с два пръста и го мят през прозореца на самолета. После си слага един парашут на гърба и скача.  Забравя за въженцето. Такава си е. Пада на меко обаче. Познайте върху кого.“ - Кристина Станкова

--- --- --- --- ---


  Сърдечно искам да благодаря на прекрасната Златина Тодорова за това че се свърза с мен и ми даде възможността да се докосна до творчеството й. Тази малка книжка е пълна с толкова прекрасни, красиви и вдъхновяващи стихове.
За първи път се сблъсках с съвременна поезия и много ми хареса, по-принцип всички стихове ми харесаха, но си отбелязах 6-7 които ми допаднаха адски много.
Също така, тази стихосбирка ме накара да се замисля и отново да си затвърдя мнението че съвременните ни автори, са невероятно кадърни. Дали е поезия, фентъзи или хорър, истината е че имаме избор и то доста добър, категорично ще си позволя да кажа че нашите автори може да се конкурират със световните такива.

Ще си позволя да напиша откъс от едно от най-любимото ми стихотворение, за да придобиете представа, колко красива е "Аерофобия" и каква магическа, бих казала поезия ни е представила авторката.

           Поезията е опит за настигане. 
           Домогване до някогашното вчера. 
           Протегнати ръце към нещо минало.
           Обърнат гръб, обиден и неверен. 

           Рисуваща по спомен, без да помни. 
           Отпуснала клепачи във въздишка. 
           Поезията е тъжен повей обич, 
           потърсил те във две четиристишия.


  През цялото време докато четях стихотворенията, усещах любовта с която ги е написала авторката, дали бяха свързани с раздяла, заминаване или просто изливане на най-съкровени тайни, то всяка една емоция я усетих. Благодаря за прекрасните емоции, които ми подари! 
Надявам се, поне малко да съм запалила интереса ви към поезията или пък ако вече сте любители на такава, то "Аерофобия" със сигурност няма да ви разочарова. 
  
 За накрая ще споделя по-именно и другите стихове, които много харесаха, ще се радвам ако някой вече я е чел или пък предстой да си я вземе и я прочете, после да сподели кои са неговите любими.

   ✩ "Разминаване"
   ✩ "Аерофобия" 
   ✩ "Падане от най-високата точка на света"
   ✩ "Когато музата повехне" 
   ✩ "Памет, защита в кожата" 
   ✩ "Кучешко" - много, много, любимо!!! 


--- --- --- --- --- 

   
                                        Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Забравена истина" от К. А. Тъкър

Здравейте, приятели!
                                             Издателство: Ибис
                                             Цена: 14,90лв.--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

Роман за една млада жена, която изгубва паметта си, и един мъж, който знае, че единственият начин да я защити, е да стои далече от нея.

Изоставена да умре в пусто поле на провинциален Орегон, една млада жена, противно на всички очаквания, оцелява, но се събужда, без да има представа коя е, нито какво се е случило с нея. Тя си избира името Уотър заради малката скрита татуировка върху тялото й – единствената нишка към миналото й. Взета под крилото на Джини Фицджералд, своенравна, но с добро сърце възрастна жена, която живее във ферма за коне, Уотър бавно започва да гради своя нов живот. Ала докато се опитва да събере изплъзващите се отломки от паметта си, все повече въпроси изплуват: кой е съседът, който мълчаливо работи под капака на своята кола? Защо Джин…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

LitCon Bulgaria 2018 - едно невероятно преживяване

Здравейте, приятели!
--- --- --- --- ---

   Толкова много и различни емоции все още има в мен, когато стане въпрос за LitCon 2018 че просто не знам от къде да започна и кое по-напред да споделя.
Емоции много, но всяка една ме кара да се чувствам толкова щастлива, позитивно настроена и също така създаване на скъпи спомени.

Ще се опитам да ви представя от моя гледна точка приключението наречено LitCon, като идеята ми е да ви опиша моята специална и незабравима събота, а датата беше 06.10.2018.
Реално моето приключение започна още от петък срещу събота вечерта, когато трябваше да си хвана влака от Стара Загора за София, а началният час беше 01:35ч. Последния път когато се бях качила на влак беше доста отдавна и вълнението в мен бе доста голямо, особено докато стигна до Пловдив когато се качи най-добрата ми приятелка и двете се запътихме към столицата. В 06:10ч. слязохме на ЖП Гарата в София и от този момент ентусиазма и вълнението в мен …