Пропускане към основното съдържание

"Аерофобия" от Златина Тодорова                                               Здравейте, приятели!


                          Издател: Златина Тодорова
                          Цена: 12лв.


--- --- --- --- ---
         
        АНОТАЦИЯ:

  „Тази книга не обяснява страха от летене. Не го затвърждава, нито го отрича. Вдишва го дълбоко и после го издиша.  А след това го обича очи в очи. Измагьосва му приспособления за меко приземяване. И - след цялата тази романтична процедура, подобаващо нежно го хваща с два пръста и го мят през прозореца на самолета. После си слага един парашут на гърба и скача.  Забравя за въженцето. Такава си е. Пада на меко обаче. Познайте върху кого.“ - Кристина Станкова

--- --- --- --- ---


  Сърдечно искам да благодаря на прекрасната Златина Тодорова за това че се свърза с мен и ми даде възможността да се докосна до творчеството й. Тази малка книжка е пълна с толкова прекрасни, красиви и вдъхновяващи стихове.
За първи път се сблъсках с съвременна поезия и много ми хареса, по-принцип всички стихове ми харесаха, но си отбелязах 6-7 които ми допаднаха адски много.
Също така, тази стихосбирка ме накара да се замисля и отново да си затвърдя мнението че съвременните ни автори, са невероятно кадърни. Дали е поезия, фентъзи или хорър, истината е че имаме избор и то доста добър, категорично ще си позволя да кажа че нашите автори може да се конкурират със световните такива.

Ще си позволя да напиша откъс от едно от най-любимото ми стихотворение, за да придобиете представа, колко красива е "Аерофобия" и каква магическа, бих казала поезия ни е представила авторката.

           Поезията е опит за настигане. 
           Домогване до някогашното вчера. 
           Протегнати ръце към нещо минало.
           Обърнат гръб, обиден и неверен. 

           Рисуваща по спомен, без да помни. 
           Отпуснала клепачи във въздишка. 
           Поезията е тъжен повей обич, 
           потърсил те във две четиристишия.


  През цялото време докато четях стихотворенията, усещах любовта с която ги е написала авторката, дали бяха свързани с раздяла, заминаване или просто изливане на най-съкровени тайни, то всяка една емоция я усетих. Благодаря за прекрасните емоции, които ми подари! 
Надявам се, поне малко да съм запалила интереса ви към поезията или пък ако вече сте любители на такава, то "Аерофобия" със сигурност няма да ви разочарова. 
  
 За накрая ще споделя по-именно и другите стихове, които много харесаха, ще се радвам ако някой вече я е чел или пък предстой да си я вземе и я прочете, после да сподели кои са неговите любими.

   ✩ "Разминаване"
   ✩ "Аерофобия" 
   ✩ "Падане от най-високата точка на света"
   ✩ "Когато музата повехне" 
   ✩ "Памет, защита в кожата" 
   ✩ "Кучешко" - много, много, любимо!!! 


--- --- --- --- --- 

   
                                        Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

BOPS: "Главна женска роля"

Здравейте, приятели!

          Тази вечер ще ви покажа какво има във Мартенската кутия BOPS.

--- --- --- --- ---

  Темата както сте прочели и от заглавието е "Главна женска роля", и отново Алекс и Райс се постараха напълно да са във тон със времето, Март е женският месец и освен това се проведе и 90-тата церемония на Оскарите!

За пореден път останах изключително доволна от кутията и всичко което намерих вътре.
Без да се бавя повече, сега ще ви покажа всяко едно нещо от кутията, по-отделно.


1. Специално изработена за кутията свещ от соев восък, дело на The Candle Kingdom. 


Свещта е със Хърмаяни и е прекрасна, има силен аромат на стари книги, прясно окосена трева и мента. 


2. Двойка временни татуировки, вдъхновени от "Момичето, което спаси Китай". А прекрасният дизайн е дело на невероятната Моника Писарова от Kontur Creative.             Определено тези татуировки много ми допаднаха, толкова са красиви че най-вероятно няма да ги използв…

BOPS:Limited edition: Индор и Сянката на страданието"

Здравейте приятели, тук съм за да ви покажа какво има във Лимитираната кутия BOPS.
              Темата е "Индор и Сянката на страданието" 


--- --- --- --- ---


     През месец Ноември прекрасните Алекс и Райс от "Четат ли двама" направиха така че вместо да ни предложат една редовна кутия, те избраха да ни зарадват със цели ТРИ лимитирани кутии.
И едната е свързана със поредицата на българския автор Б. Н. Добрев - "Индор и Братството на почти-пълната луна" а именно продължението и "Индор и Сянката на страданието. (книга втора)


     1. Създадени специално за кутията подложки за чаша с изображения от поредицата, дело на Добромир  Томов. От двете подложки тази със изображението на Козлите ми допада много, със сигурност няма да ги ползвам по-предназначение, просто защото не искам да ги съсипя - вече дори съм им намерила място на библиотеката ми. 


2. Плакати с кориците на първите две книги от поредицата за Индор. 

Книга първа.


                       …

Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл

Здравейте приятели, днес съм тук със мнението си за Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл.
                                Издателство: Art Eternal и книжарници Art Plus
                                Цена: 12.00 лв.

--- --- --- --- ---

       АНОТАЦИЯ:

 "Приключенията на Шерлок Холмс" представя колекция от дванадесет кратки разказа на известния писател Артър Конан Дойл. Техен основен герой е частният детектив Шерлок Холмс, прочут със своята наблюдателност и безпогрешни логически разсъждения, граничещи с невъзможното. Той умело ги прилага при разследването на поредица от случаи на множество различни клиенти, включително официалните власти от "Скотланд Ярд".

В първи том на настоящето издание на "Приключенията на Шерлок Холмс" са включени първите шест разказа за гениалния детектив - "Скандал в Бохемия", " Съюзът на червенокосите", "Добре замислено", "Загадка в долината Боскум&q…