Пропускане към основното съдържание

"Гласът на любовта" от Мия Шеридан                                      Здравейте, приятели!


                        Издателство: Ибис
                        Цена: 14.90лв.Благодаря на издателство ИБИС за предоставеното копие!

--- --- --- --- ---

     АНОТАЦИЯ:

огато Бри Прескот пристига в идиличния малък град Пелион, щата Мейн, тя се надява, че най-сетне ще намери спокойствието, което отчаяно търси. Но още първия ден съдбата я среща с Арчър Хейл – самотен мъж, който таи огромна болка.

Арчър води изолиран и затворен живот, преди Бри да нахлуе в мълчаливия му свят. Скоро младата жена разбира, че Пелион е затънал в тайни и предателства, чийто център е младият мъж. Тяхното разкритие ще разтърси живота в малкото, спокойно градче....

„Гласът на любовта“ е историята на жена, окована от спомена за една ужасна нощ, и за мъж, чиято любов е ключът към свободата й. Разказ за един разяждан от мъка мъж, загубил гласа си при ужасен инцидент, и жена, която му помага да открие своя глас.

--- --- --- --- ---


    В "Гласът на любовта" ще се запознаем с Бри Прескот и Арчър Хейл, две изстрадали души които ще се намерят съвсем случайно и ще разберат че колкото различни, то и толкова еднакви са всъщност.
Бри е на 20г. а Арчър на 23г. и все пак  разбират че не им е било лесно, и двамата имат стари травми които са разбили настоящият им живот.

 ✪ След инцидент с бащата на Бри, тя решава да замине от Охайо и отива в малкото градче на име Пелион, заедно с нейното малко кученце Фийби. Когато отива там, тя същност намира нови приятели, които в последствие ще и помогнат с трудностите и настаняването й там. Ще срещне и бъдещата й най-голяма любов на живота си, Арчър.

 ✪ Арчър се е превърнал в отшелник от много години, живее сам и не иска да бъде забелязван от никого, разбира се за всичко това е виновен неговият баща, който е биел майка му, когато Хейл е бил още седем годишен. Баща му е бил пияница, наранявал е майка му, а тя е била влюбена в брат му, докато един ден тя просто вече не може да понесе повече и решава да избягат с малкият си син, тогава се случва нещо което ни среща в наши дни с отшелника Арчър.

Така, повече няма да споменавам нищо за сюжета, ще оставя това удоволствие на вас.

 Това е история за истинската любов, втория шанс в живота и доверието. Леко съм раздвоена с мнението си за тази книга. Главният замисъл за самата история много ми допада, и двамата ни главни герои имат рани от миналото, което им е повлияло в настоящето, всеки от двамата се опитва да се справи с душевните си рани, по-някакъв начин или пък в случаят на Арчър, физическа рана за него е че след тази прословута катастрофа, той вече не може да говори, но може да чува какво говорят другите и  използва мимическият език. Това за мен беше много интересно и различно, определено ми попадна и още по-сладкото беше че Бри, също знаеше този език, защото баща й е бил глух и това е бил начинът им на комуникация. Не ми се случва много често да харесам в случая и двамата главни герои, винаги има по-нещо което ме дразни в тях или просто не ми допадат, но тук се влюбих и привързах към Бри и Арчър още от самото начало, до средата на книгата вече ги чувствах като мои приятели, да знам че може да звучи странно, но това е самата истина.
И сега идва това което не ми хареса, и в двамата имаше прекалено много болка, страхове и не изказани думи. Намериха се един друг, в стечение на времето малко по-малко се научиха да се доверяват един на друг и да разговарят за най-големите си болки и кошмари, нооо... не мисля че трябваше едно 80% след разговорите да се стига винаги до едно и също, а именно до леглото. Да, в една връзка и това е важно, но тук, това беше почти винаги, а аз съм на мнение че една истинска връзка между двама човека не се свежда и не трябва да се свежда само до леглото.  Авторката е изградила една прекрасна връзка между двама човека, плътска и духовна, но първата преобладаваше, а в някои ситуации беше твърде ненужна и всъщност според мен разваляше момента. Заради това, дадох на книгата 4 ✩ в Goodreads.

И последно, но също така много важно е корицата, по-принцип не харесвам на корица да има изобразени хора, поради простата причина че никога не си съвпадат с тези от историята на автора и развалят всичко. Но разбира се за всичко си има първи път и мога да ви кажа че и двамата напълно си съвпадат, както авторката ги е описала, особенно Арчър. Също така на самата корица е изобразен един момент от историята, което е още един плюс към крайната ми оценка. Не знам как стоят нещата при вас, но на мен винаги ми става хубаво когато корицата има връзка с историята, а не е сложено нещо просто защото трябва да има корица. Самото издание е прекрасно, имаме си и тематичният за издателство Ибис, книгоразделител.
      "Може би, когато ставаше дума за болка и отговорност за нашите постъпки, нямаше 
      правилно или грешно, нито черно и бяло, а само хиляди нюанси на сивото." 


      "Той се засмя, гърдите му се тресяха от мълчалив кикот. За един миг отчаяно закопнях
      да чуя този смях - можех да се обзаложа, че беше дълбок и гърлен - наистина красив 
      звук. Но тутакси пропъдих мисълта. Исках го такъв, какъвто беше. Никога нямаше да 
      чуя смеха му, но това нямаше значение. Имах сърцето му, мислите, самия него. А това 
     беше повече от достатъчно. Всъщност беше всичко." 

--- --- --- --- ---


                              Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Забравена истина" от К. А. Тъкър

Здравейте, приятели!
                                             Издателство: Ибис
                                             Цена: 14,90лв.--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

Роман за една млада жена, която изгубва паметта си, и един мъж, който знае, че единственият начин да я защити, е да стои далече от нея.

Изоставена да умре в пусто поле на провинциален Орегон, една млада жена, противно на всички очаквания, оцелява, но се събужда, без да има представа коя е, нито какво се е случило с нея. Тя си избира името Уотър заради малката скрита татуировка върху тялото й – единствената нишка към миналото й. Взета под крилото на Джини Фицджералд, своенравна, но с добро сърце възрастна жена, която живее във ферма за коне, Уотър бавно започва да гради своя нов живот. Ала докато се опитва да събере изплъзващите се отломки от паметта си, все повече въпроси изплуват: кой е съседът, който мълчаливо работи под капака на своята кола? Защо Джин…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

LitCon Bulgaria 2018 - едно невероятно преживяване

Здравейте, приятели!
--- --- --- --- ---

   Толкова много и различни емоции все още има в мен, когато стане въпрос за LitCon 2018 че просто не знам от къде да започна и кое по-напред да споделя.
Емоции много, но всяка една ме кара да се чувствам толкова щастлива, позитивно настроена и също така създаване на скъпи спомени.

Ще се опитам да ви представя от моя гледна точка приключението наречено LitCon, като идеята ми е да ви опиша моята специална и незабравима събота, а датата беше 06.10.2018.
Реално моето приключение започна още от петък срещу събота вечерта, когато трябваше да си хвана влака от Стара Загора за София, а началният час беше 01:35ч. Последния път когато се бях качила на влак беше доста отдавна и вълнението в мен бе доста голямо, особено докато стигна до Пловдив когато се качи най-добрата ми приятелка и двете се запътихме към столицата. В 06:10ч. слязохме на ЖП Гарата в София и от този момент ентусиазма и вълнението в мен …