Пропускане към основното съдържание

"Младият Шерлок Холмс: Облакът на смъртта" от Андрю Лейн
                                         Здравейте, приятели!


                                   Издателство: Ибис
                                   Цена: 11,90лв.


--- --- --- --- ---

  АНОТАЦИЯ:

Всяка история има начало...
Две мъртви тела. Един незабравим герой. Младият Шерлок Холмс разгадава първото си мистериозно убийство... и легендата започва.

Годината е 1868-а и четиринайсетгодишният Шерлок Холмс с разочарование научава, че през ваканцията няма да остане у дома си заедно с родителите и брат си. Вместо е принуден да прекара лятото при свои роднини, които никога не е виждал. Ала ваканцията му се оказва всичко друго, но не и отегчителна, когато в гората той се натъква на труп. Откривайки в близост до него загадъчен жълт прашец, намерен и край тялото на друг умрял наскоро мъж, Шерлок е твърдо решен да разследва връзката. С помощта на американския си учител и двама новои приятели Шерлок разкрива грозните кроежи на един злодей да сломи Британската империя. Ще бъдат ли достатъчни силната воля и дедуктивните умения на Шерлок, за да му попречат?

--- --- --- --- ---

   Както се вижда от самото заглавие на книгата, тук се срещаме с младата, неопитна и зелена особа на един много обичан от мен герой, а именно Шерлок Холмс. Освен Шерлок, тук се срещаме и с още един познат персонаж и то не кой да е а брат му Майкрофт, колкото до познатите ни герои, то освен тях двамата, всички други са нови. Андрю Лейн определено е успял да изпълни основната си идея и е представил доста успешно Шерлок като четиринадесет годишно момче. Виждаме как те първа започва да се учи на всичко което в последствие виждаме в него. В първата книга започва да се ражда легендата Шерлок Холмс. Тепърва започва да се учи как наистина да използва дедуктивните си способности по-добре от колкото си мисли че може, разбира се с помощта на новият си учител Еймиъс Кроу. Бойните му умения, също претърпяват голямо развитие и разбира се, музикалният му вкус.
Преди да срещне Джон Уотсън, Шерлок има други приятели с които се запознаваме, Мати Арнат и Вирджиния. Приключението в което ще бъде въвлечен Холмс, ще бъде споделено точно от тях и всъщност ще проследим как младият бъдещ детектив е способен да се довери на някой който не е Уотсън.


 
 Автора ни предлага забавна, интересна и приключенска история с нов по-различен поглед към традиционното. Стилът на Андрю Лейн е лек, лесно достъпен и увличащ, книгата се чете много бързо, образите са изградени изключително реалистично, напълно нормално държание за едни четиринадесет годишни деца. Дадох 5 ✩ на книгата, нямаше как да и дам по-малко, просто няма нещо което да не ми хареса или да ме подразни. Исках леко и неангажиращо четиво след няколко YA и любовни романи, които прочетох и тази книга ми даде точно това което очаквах и исках.
И на края, но също толкова важно, (както обичам да казвам 😋 ) изданието което ни предлагат от издателство Ибис. Корицата е много красива, напълно е свързана с историята, имаме и традиционния за издателството, книгоразделител. Самото издание е много здраво, не се разлепя, отваря се точно толкова колкото да може да се чете нормално и гръбчето й да не се мачка.


                   
                  "В крайна сметка всичко се свеждаше до това. Разполагаш ли с достатъчно 
                   факти, можеш да откриеш отговора на почти всеки въпрос." 


                   "Съществува полезно житейско правило, което казва, че не бива да се хвърляш 
                    във всички битки, изпречили се на пътя ти. Избирай само онези, които са 
                    наистина важни, и остави някой друг да води останалите. А в този случай 
                    битката не е твоя." 


--- --- --- --- ---                                          Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

BOPS: "Главна женска роля"

Здравейте, приятели!

          Тази вечер ще ви покажа какво има във Мартенската кутия BOPS.

--- --- --- --- ---

  Темата както сте прочели и от заглавието е "Главна женска роля", и отново Алекс и Райс се постараха напълно да са във тон със времето, Март е женският месец и освен това се проведе и 90-тата церемония на Оскарите!

За пореден път останах изключително доволна от кутията и всичко което намерих вътре.
Без да се бавя повече, сега ще ви покажа всяко едно нещо от кутията, по-отделно.


1. Специално изработена за кутията свещ от соев восък, дело на The Candle Kingdom. 


Свещта е със Хърмаяни и е прекрасна, има силен аромат на стари книги, прясно окосена трева и мента. 


2. Двойка временни татуировки, вдъхновени от "Момичето, което спаси Китай". А прекрасният дизайн е дело на невероятната Моника Писарова от Kontur Creative.             Определено тези татуировки много ми допаднаха, толкова са красиви че най-вероятно няма да ги използв…

BOPS:Limited edition: Индор и Сянката на страданието"

Здравейте приятели, тук съм за да ви покажа какво има във Лимитираната кутия BOPS.
              Темата е "Индор и Сянката на страданието" 


--- --- --- --- ---


     През месец Ноември прекрасните Алекс и Райс от "Четат ли двама" направиха така че вместо да ни предложат една редовна кутия, те избраха да ни зарадват със цели ТРИ лимитирани кутии.
И едната е свързана със поредицата на българския автор Б. Н. Добрев - "Индор и Братството на почти-пълната луна" а именно продължението и "Индор и Сянката на страданието. (книга втора)


     1. Създадени специално за кутията подложки за чаша с изображения от поредицата, дело на Добромир  Томов. От двете подложки тази със изображението на Козлите ми допада много, със сигурност няма да ги ползвам по-предназначение, просто защото не искам да ги съсипя - вече дори съм им намерила място на библиотеката ми. 


2. Плакати с кориците на първите две книги от поредицата за Индор. 

Книга първа.


                       …

Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл

Здравейте приятели, днес съм тук със мнението си за Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл.
                                Издателство: Art Eternal и книжарници Art Plus
                                Цена: 12.00 лв.

--- --- --- --- ---

       АНОТАЦИЯ:

 "Приключенията на Шерлок Холмс" представя колекция от дванадесет кратки разказа на известния писател Артър Конан Дойл. Техен основен герой е частният детектив Шерлок Холмс, прочут със своята наблюдателност и безпогрешни логически разсъждения, граничещи с невъзможното. Той умело ги прилага при разследването на поредица от случаи на множество различни клиенти, включително официалните власти от "Скотланд Ярд".

В първи том на настоящето издание на "Приключенията на Шерлок Холмс" са включени първите шест разказа за гениалния детектив - "Скандал в Бохемия", " Съюзът на червенокосите", "Добре замислено", "Загадка в долината Боскум&q…