Пропускане към основното съдържание

"Вдъхновяващи истории на успели българи" - състав от 10 автора                                              Здравейте, приятели!

     Днес ще ви запозная със една прекрасна книга, а именно "Вдъхновяващи истории на успели българи" - състав от 10 автора.

                                       Издателство: Ambicia
                                       Цена: 15.90 лв.


  Благодаря на Г-н Иван Белчев, че ми предостави възможността да се докосна до тази книга.

--- --- --- --- ---

     АНОТАЦИЯ:


"Bдъxнoвявaщи иcтopии нa ycпeли бългapи" paзĸaзвa зa пътя нa бългapи oт цял cвят в paзлични cфepи нa дeйнocт и c paзлични paзбиpaния зa ycпexa. Инoвaтopи, cпopтиcти, мyзиĸaнти, xyдoжници, мaйĸи, бизнecмeни, фoтoгpaфи, бoxeми, пътeшecтвeници ca caмo eднa мaлĸa чacт oт гoлямaтa пaлитpa нa нaшитe cъбeceдници.

Kнигaтa e плoд нa ycилиятa нa eĸип oт 10 aвтopa, peдaĸтop, гpaфичeн дизaйнep и ĸoнcyлтaнти в пpoдължeниe нa 2 гoдини.

--- --- --- --- ---

   Вдъхновяващи, поучителни и изключително мотивиращи 50 истории, събрани във 244 страници. Авторският колектив съставен от Веселина Борисова, Диян Русев, Иван Белчев, Ивелина Димитрова, Красена Кънчева, Мая Цанева, Пламена Петкова, Полина Чопаринова, Силвия Димитрова и Юлия Джарвис са направили и представили прекрасни интервюта, кое от кое по-интерсни.
Тук ще прочетем не някакви обикновени истории а 50 велики вдъхновяващи истории на българи, които са последвали из целия свят мечтите си за да ги осъществят.
Българи, които са взели живота си в ръце и са казали "НЕ" на посредствеността и сивото ежедневие.
Всички тези българи показват както на нас, така и на хората по-света че когато българинът се стегне, когато бъде постоянен и упорит може да постигне много и дори да бъде на такова високо ниво както и другите, и то във всяка една сфера.
Дали някъде по-света или тук във родината, българинът е много способен и корав човек, но когато е истински човек, със главно Ч.
Има нещо което ми направи голямо впечатление и същност това е нещото над което трябва да се замислим всички и да започнем да работим над това. Макар че имаме толкова различни истории, то имаше едно нещо което беше общо, а именно всички казваха че във различните сфери на работа, образование или здравеопазване, нивото във България не е на висотата която е във другите държави.
Според мен те са прави има, има какво много да се желае. Истината е че имаме много способни и знаещи българи, но повечето са във чужбина, а тези които все пак да останали тук, за съжаление не са много и лошото излиза много повече на показ.
   Има истории които ми направиха голямо впечатление и ще останат във съзнанието ми, много дълго време, но това не значи че другите са по-малко важни, напротив.

   ✪ Д-р Антон Борисов - ветеринарен лекар във Франция.
         "От французите научих, че не трябва да се отказваш от мечтите си. С много работа, упоритост и честност всеки, който има идеи, може да се реализира."

   ✪ Ася Миков - Бакпакър.
       "Когато пътуваш, усещаш живота с пълна сила. Всичко е възможно, само да го желаеш истински, за всичко има безкрайни възможности - дори и за едно такова дълго пътешествие.
Всички тези "тривиални" истини, за които чуваме и четем, могат да се усетят и изживеят много интензивно и за кратко време при този вид пътешествие."

 ✪ Десислава Николова - собственик на фирма за електрически скутери " Моторета Груп".
      "Вярвам, че много хора имат силна вътрешна амбиция да направят нещо с живота си. Нека да не спират да я преследват, независимо от препятствията на пътя им. Ако вътрешно чувстват, че искат да направят нещо, то никога да не заглушават този вътрешен глас. Само ние можем да постигнем мечтите си и нека са борим за тях."

 ✪ Ивелина Димитрова - занимава се със благотворителна дейност във България.
     "Важното е да не се отчайваме, да не търсим съжаление от странични хора, а да повярваме, че сме силни и борбени хора, да се усмихваме, дори насила понякога, когато мислим, че ни се случва нещо лошо."

    "Вярвайте във себе си! Всеки проблем, който имаме, може да се реши. Никога не се предавайте и се борете за това, което искате. Без значение след колко време... нещата се случват по най-неочаквания начин и тогава изненадата е по-вълнуваща! Започнете деня си с усмивка и ще разберете колко по-красив наистина може да бъде денят ви!"

 ✪ Ивайло Георгиев - Европейски шампион по Сан Да.
     "Спортът е характер, спортът е дисциплина, спортът е начин на живот! Спортът ни учи да сме силни и да не се отказваме! Спортът не прави хора!"

 ✪ Освен тях имаме: везбари, банкери, инструктор по бойни изкуства, журналистка отразявала войната във Сирия, графити райтър, винар, филмов продуцент, балетист-фотограф, художник, пианистка и още и още...

  Всеки един от тези 50 българи мога да ги нарека само със една дума - "ВЕЛИКИ"!
Карат ме да се чувствам горда че съм българка!

--- --- --- --- ---

                                       Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

BOPS: "Главна женска роля"

Здравейте, приятели!

          Тази вечер ще ви покажа какво има във Мартенската кутия BOPS.

--- --- --- --- ---

  Темата както сте прочели и от заглавието е "Главна женска роля", и отново Алекс и Райс се постараха напълно да са във тон със времето, Март е женският месец и освен това се проведе и 90-тата церемония на Оскарите!

За пореден път останах изключително доволна от кутията и всичко което намерих вътре.
Без да се бавя повече, сега ще ви покажа всяко едно нещо от кутията, по-отделно.


1. Специално изработена за кутията свещ от соев восък, дело на The Candle Kingdom. 


Свещта е със Хърмаяни и е прекрасна, има силен аромат на стари книги, прясно окосена трева и мента. 


2. Двойка временни татуировки, вдъхновени от "Момичето, което спаси Китай". А прекрасният дизайн е дело на невероятната Моника Писарова от Kontur Creative.             Определено тези татуировки много ми допаднаха, толкова са красиви че най-вероятно няма да ги използв…

BOPS:Limited edition: Индор и Сянката на страданието"

Здравейте приятели, тук съм за да ви покажа какво има във Лимитираната кутия BOPS.
              Темата е "Индор и Сянката на страданието" 


--- --- --- --- ---


     През месец Ноември прекрасните Алекс и Райс от "Четат ли двама" направиха така че вместо да ни предложат една редовна кутия, те избраха да ни зарадват със цели ТРИ лимитирани кутии.
И едната е свързана със поредицата на българския автор Б. Н. Добрев - "Индор и Братството на почти-пълната луна" а именно продължението и "Индор и Сянката на страданието. (книга втора)


     1. Създадени специално за кутията подложки за чаша с изображения от поредицата, дело на Добромир  Томов. От двете подложки тази със изображението на Козлите ми допада много, със сигурност няма да ги ползвам по-предназначение, просто защото не искам да ги съсипя - вече дори съм им намерила място на библиотеката ми. 


2. Плакати с кориците на първите две книги от поредицата за Индор. 

Книга първа.


                       …

Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл

Здравейте приятели, днес съм тук със мнението си за Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл.
                                Издателство: Art Eternal и книжарници Art Plus
                                Цена: 12.00 лв.

--- --- --- --- ---

       АНОТАЦИЯ:

 "Приключенията на Шерлок Холмс" представя колекция от дванадесет кратки разказа на известния писател Артър Конан Дойл. Техен основен герой е частният детектив Шерлок Холмс, прочут със своята наблюдателност и безпогрешни логически разсъждения, граничещи с невъзможното. Той умело ги прилага при разследването на поредица от случаи на множество различни клиенти, включително официалните власти от "Скотланд Ярд".

В първи том на настоящето издание на "Приключенията на Шерлок Холмс" са включени първите шест разказа за гениалния детектив - "Скандал в Бохемия", " Съюзът на червенокосите", "Добре замислено", "Загадка в долината Боскум&q…