Пропускане към основното съдържание

"Вдъхновяващи истории на успели българи" - състав от 10 автора                                              Здравейте, приятели!

     Днес ще ви запозная със една прекрасна книга, а именно "Вдъхновяващи истории на успели българи" - състав от 10 автора.

                                       Издателство: Ambicia
                                       Цена: 15.90 лв.


  Благодаря на Г-н Иван Белчев, че ми предостави възможността да се докосна до тази книга.

--- --- --- --- ---

     АНОТАЦИЯ:


"Bдъxнoвявaщи иcтopии нa ycпeли бългapи" paзĸaзвa зa пътя нa бългapи oт цял cвят в paзлични cфepи нa дeйнocт и c paзлични paзбиpaния зa ycпexa. Инoвaтopи, cпopтиcти, мyзиĸaнти, xyдoжници, мaйĸи, бизнecмeни, фoтoгpaфи, бoxeми, пътeшecтвeници ca caмo eднa мaлĸa чacт oт гoлямaтa пaлитpa нa нaшитe cъбeceдници.

Kнигaтa e плoд нa ycилиятa нa eĸип oт 10 aвтopa, peдaĸтop, гpaфичeн дизaйнep и ĸoнcyлтaнти в пpoдължeниe нa 2 гoдини.

--- --- --- --- ---

   Вдъхновяващи, поучителни и изключително мотивиращи 50 истории, събрани във 244 страници. Авторският колектив съставен от Веселина Борисова, Диян Русев, Иван Белчев, Ивелина Димитрова, Красена Кънчева, Мая Цанева, Пламена Петкова, Полина Чопаринова, Силвия Димитрова и Юлия Джарвис са направили и представили прекрасни интервюта, кое от кое по-интерсни.
Тук ще прочетем не някакви обикновени истории а 50 велики вдъхновяващи истории на българи, които са последвали из целия свят мечтите си за да ги осъществят.
Българи, които са взели живота си в ръце и са казали "НЕ" на посредствеността и сивото ежедневие.
Всички тези българи показват както на нас, така и на хората по-света че когато българинът се стегне, когато бъде постоянен и упорит може да постигне много и дори да бъде на такова високо ниво както и другите, и то във всяка една сфера.
Дали някъде по-света или тук във родината, българинът е много способен и корав човек, но когато е истински човек, със главно Ч.
Има нещо което ми направи голямо впечатление и същност това е нещото над което трябва да се замислим всички и да започнем да работим над това. Макар че имаме толкова различни истории, то имаше едно нещо което беше общо, а именно всички казваха че във различните сфери на работа, образование или здравеопазване, нивото във България не е на висотата която е във другите държави.
Според мен те са прави има, има какво много да се желае. Истината е че имаме много способни и знаещи българи, но повечето са във чужбина, а тези които все пак да останали тук, за съжаление не са много и лошото излиза много повече на показ.
   Има истории които ми направиха голямо впечатление и ще останат във съзнанието ми, много дълго време, но това не значи че другите са по-малко важни, напротив.

   ✪ Д-р Антон Борисов - ветеринарен лекар във Франция.
         "От французите научих, че не трябва да се отказваш от мечтите си. С много работа, упоритост и честност всеки, който има идеи, може да се реализира."

   ✪ Ася Миков - Бакпакър.
       "Когато пътуваш, усещаш живота с пълна сила. Всичко е възможно, само да го желаеш истински, за всичко има безкрайни възможности - дори и за едно такова дълго пътешествие.
Всички тези "тривиални" истини, за които чуваме и четем, могат да се усетят и изживеят много интензивно и за кратко време при този вид пътешествие."

 ✪ Десислава Николова - собственик на фирма за електрически скутери " Моторета Груп".
      "Вярвам, че много хора имат силна вътрешна амбиция да направят нещо с живота си. Нека да не спират да я преследват, независимо от препятствията на пътя им. Ако вътрешно чувстват, че искат да направят нещо, то никога да не заглушават този вътрешен глас. Само ние можем да постигнем мечтите си и нека са борим за тях."

 ✪ Ивелина Димитрова - занимава се със благотворителна дейност във България.
     "Важното е да не се отчайваме, да не търсим съжаление от странични хора, а да повярваме, че сме силни и борбени хора, да се усмихваме, дори насила понякога, когато мислим, че ни се случва нещо лошо."

    "Вярвайте във себе си! Всеки проблем, който имаме, може да се реши. Никога не се предавайте и се борете за това, което искате. Без значение след колко време... нещата се случват по най-неочаквания начин и тогава изненадата е по-вълнуваща! Започнете деня си с усмивка и ще разберете колко по-красив наистина може да бъде денят ви!"

 ✪ Ивайло Георгиев - Европейски шампион по Сан Да.
     "Спортът е характер, спортът е дисциплина, спортът е начин на живот! Спортът ни учи да сме силни и да не се отказваме! Спортът не прави хора!"

 ✪ Освен тях имаме: везбари, банкери, инструктор по бойни изкуства, журналистка отразявала войната във Сирия, графити райтър, винар, филмов продуцент, балетист-фотограф, художник, пианистка и още и още...

  Всеки един от тези 50 българи мога да ги нарека само със една дума - "ВЕЛИКИ"!
Карат ме да се чувствам горда че съм българка!

--- --- --- --- ---

                                       Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Забравена истина" от К. А. Тъкър

Здравейте, приятели!
                                             Издателство: Ибис
                                             Цена: 14,90лв.--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

Роман за една млада жена, която изгубва паметта си, и един мъж, който знае, че единственият начин да я защити, е да стои далече от нея.

Изоставена да умре в пусто поле на провинциален Орегон, една млада жена, противно на всички очаквания, оцелява, но се събужда, без да има представа коя е, нито какво се е случило с нея. Тя си избира името Уотър заради малката скрита татуировка върху тялото й – единствената нишка към миналото й. Взета под крилото на Джини Фицджералд, своенравна, но с добро сърце възрастна жена, която живее във ферма за коне, Уотър бавно започва да гради своя нов живот. Ала докато се опитва да събере изплъзващите се отломки от паметта си, все повече въпроси изплуват: кой е съседът, който мълчаливо работи под капака на своята кола? Защо Джин…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

LitCon Bulgaria 2018 - едно невероятно преживяване

Здравейте, приятели!
--- --- --- --- ---

   Толкова много и различни емоции все още има в мен, когато стане въпрос за LitCon 2018 че просто не знам от къде да започна и кое по-напред да споделя.
Емоции много, но всяка една ме кара да се чувствам толкова щастлива, позитивно настроена и също така създаване на скъпи спомени.

Ще се опитам да ви представя от моя гледна точка приключението наречено LitCon, като идеята ми е да ви опиша моята специална и незабравима събота, а датата беше 06.10.2018.
Реално моето приключение започна още от петък срещу събота вечерта, когато трябваше да си хвана влака от Стара Загора за София, а началният час беше 01:35ч. Последния път когато се бях качила на влак беше доста отдавна и вълнението в мен бе доста голямо, особено докато стигна до Пловдив когато се качи най-добрата ми приятелка и двете се запътихме към столицата. В 06:10ч. слязохме на ЖП Гарата в София и от този момент ентусиазма и вълнението в мен …