Пропускане към основното съдържание

"Влизам в мрака" от Кирстен Уайт                          Здравейте, приятели!

        Днес съм тук със мнението си за "Влизам в мрака" от Кирстен Уайт

                                         Издателство: Егмонт
                                         Цена: 17.90 лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:


Никой не очаква от една принцеса да бъде жестока. Но Лада Дракула предпочита да бъде такава. Откакто тя и нейният по-малък брат, Раду, са изведени от родната си земя и оставени в ръцете на османските власти, Лада се е научила, че за да оцелее, трябва да бъде безмилостна. Двамата са обречени да бъдат пешки в ужасна игра, при която ги грози смърт на всяка крачка.
Лада презира османците и планира момента, в който ще се завърне във Влашко и ще заяви своето рождено право. Раду мечтае единствено за място, на което ще се почувства в безопасност. Когато среща Мехмед, дръзкия и самотен син на султана, Раду усеща, че е открил истински приятел – а Лада се чуди дали най-накрая не е срещнала някого, истински достоен за обичта й.
Но Мехмед е наследник на същата империя, против която Лада се е заклела да се бори – и която Раду започва да чувства като дом. Лада, Раду и Мехмед образуват опасен триъгълник, който довежда връзките на любов и лоялност до точка на пречупване.

--- --- --- --- ---

Обичам истории в които главният герой за когото се разказва е момиче, обичам да чета за успели, силни, непримирими във порядките на времето в което живеят, жените да си стоят в къщи, да чистят, перат и да гледат деца. Било то във художествен роман или пък във истинският живот, то жените можем много повече и можем да бъдем равни на мъжете.

   ✩ Тази история е точно такава, Лада Дракула е принцеса, но не от онези които носят розови роклички, обувчици, хубава прическа и по-цял ден да не прави нищо, напротив тя не е голяма красавица, но все пак това не е най-важното тук. Лада е мъжко момиче, което отстоява себе си, знае какво иска и винаги намира начин да го постигне, а едно от желанията й е баща й Влад Дракул да се гордее със нея. 
Да, Лада е жестока и то доста често и със всеки, но все пак това според мен ще се окаже доста полезно качество за нея, след всичко което ще се случи както на нея така и на брат й Раду.

✩ Раду - е по-малкият брат на Лада и честно казано имаше доста моменти в които поведението и някои от постъпките му много ме дразнеха. И все пак донякъде го разбирам, той не е като сестра си, той е слаб физически, добряк си пада и затова всички деца го бият и му се подиграват, та дори и Лада. Сестра му още от малка си има един добър приятел, който е точно като нея и точно заради това, Раду не веднъж е бил като невидим във тяхната компания, но със времето и обстоятелствата които разделят Лада и Богдан, тя същност разбира че брат й може да не е силен физически но си има други качества, които карад Лада да го заобича още повече и да смята че той е само за нея.

✩ Мирча е големият брат на Лада и Раду, по-скоро полубрат, той е войнът който малката Лада иска да бъде, защото по-този начин си мисли че ще накара баща си да и обърне заветното внимание което тя иска да получи от него. Мирча е дясната ръка на Влашкия княз.

✩ Влад Дракул  - е княза на Влашко, както вече стана ясно, за него се говори че е страшилище и всички се страхуват от него. Но също така става ясно че не всичко което се говори и предава от уста на уста е вярно. Оказва се княза е страхлив и дори е готов да продаде децата си на Османската империя, само и само да запази титлата и земите си без да воюва.
Искам да обърна внимание на това че този Влад Дракул не е онзи Влад Цепеш на Брам Стокър.


   ✩ Така дойде реда и на Мехмед, който е малкият син на Мурад II- султанът на Османската империя. Когато Лада и Раду вече се намират във двореца на султана те се запознават със Мехмед и същност малко по малко, образуват опасен триъгълник, който колкото и Лада да не иска да признае и харесва. Мехмед е център и опора както за Лада, така и за Раду. Тук става според мен много интересно, защото за всички ни става ясно че Лада мрази Османската империя и всички свързано със нея, тя е готова във всяко едно време и удобен момента да воюва срещу нея и да я разруши из основи.
Мехмед се влюбва във нея, Лада също така във стечение на времето започва да изпитва нещо към него, но това не е всичко, Раду също така мога да кажа че много силно се влюбва във бъдещия султан.

Така, не искам да навлизам във самата история а само чрез някои от героите да ви запозная със нея, удоволствието да я прочетете по-детайлно оставям на вас.
 Това е история за жестокостта на една война, амбициите както на силни хора, така и на слаби такива, история за приятелство, ненавист, за приемането на нова религия, предателство от най-близките и също така за любовта, колко и невъзможна да изглежда тя.
На края искам да обърна внимание на прекрасната карта, която се намира във книгата. Обожавам това във една книга да има карта, не мога да обясня, но просто са ми страшно любими. Корицата е оригиналната, и също така много ми харесва.              "Не това бе поведението, което Лада очакваше от Влад Дракула. От баща си.
          От един дракон. Драконите не пълзяха по корем пред враговете си и не просеха 
          помощ. Драконите не се кълняха да освободят света от неверници, които после 
          канеха в собствения си дом. 
          Драконите не бягаха от родината си посред нощ като престъпници. 
          Драконите изгаряха всичко около себе си, докато огънят не пречистеше света до пепел."


--- --- --- --- --- 

                                 
                                   Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

BOPS: "Главна женска роля"

Здравейте, приятели!

          Тази вечер ще ви покажа какво има във Мартенската кутия BOPS.

--- --- --- --- ---

  Темата както сте прочели и от заглавието е "Главна женска роля", и отново Алекс и Райс се постараха напълно да са във тон със времето, Март е женският месец и освен това се проведе и 90-тата церемония на Оскарите!

За пореден път останах изключително доволна от кутията и всичко което намерих вътре.
Без да се бавя повече, сега ще ви покажа всяко едно нещо от кутията, по-отделно.


1. Специално изработена за кутията свещ от соев восък, дело на The Candle Kingdom. 


Свещта е със Хърмаяни и е прекрасна, има силен аромат на стари книги, прясно окосена трева и мента. 


2. Двойка временни татуировки, вдъхновени от "Момичето, което спаси Китай". А прекрасният дизайн е дело на невероятната Моника Писарова от Kontur Creative.             Определено тези татуировки много ми допаднаха, толкова са красиви че най-вероятно няма да ги използв…

BOPS:Limited edition: Индор и Сянката на страданието"

Здравейте приятели, тук съм за да ви покажа какво има във Лимитираната кутия BOPS.
              Темата е "Индор и Сянката на страданието" 


--- --- --- --- ---


     През месец Ноември прекрасните Алекс и Райс от "Четат ли двама" направиха така че вместо да ни предложат една редовна кутия, те избраха да ни зарадват със цели ТРИ лимитирани кутии.
И едната е свързана със поредицата на българския автор Б. Н. Добрев - "Индор и Братството на почти-пълната луна" а именно продължението и "Индор и Сянката на страданието. (книга втора)


     1. Създадени специално за кутията подложки за чаша с изображения от поредицата, дело на Добромир  Томов. От двете подложки тази със изображението на Козлите ми допада много, със сигурност няма да ги ползвам по-предназначение, просто защото не искам да ги съсипя - вече дори съм им намерила място на библиотеката ми. 


2. Плакати с кориците на първите две книги от поредицата за Индор. 

Книга първа.


                       …

Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл

Здравейте приятели, днес съм тук със мнението си за Първи том: "Приключенията на Шерлок Холмс" от Сър Артър Конан Дойл.
                                Издателство: Art Eternal и книжарници Art Plus
                                Цена: 12.00 лв.

--- --- --- --- ---

       АНОТАЦИЯ:

 "Приключенията на Шерлок Холмс" представя колекция от дванадесет кратки разказа на известния писател Артър Конан Дойл. Техен основен герой е частният детектив Шерлок Холмс, прочут със своята наблюдателност и безпогрешни логически разсъждения, граничещи с невъзможното. Той умело ги прилага при разследването на поредица от случаи на множество различни клиенти, включително официалните власти от "Скотланд Ярд".

В първи том на настоящето издание на "Приключенията на Шерлок Холмс" са включени първите шест разказа за гениалния детектив - "Скандал в Бохемия", " Съюзът на червенокосите", "Добре замислено", "Загадка в долината Боскум&q…