Пропускане към основното съдържание

"Сборище на сенки" от В. Е. Шуаб


    
                                  Здравейте, приятели!

    Днес съм тук със мнението си за "Сборище на сенки" от В. Е. Шуаб.
      Втора книга от трилогията "Четирите цвята на магията"

                             Издателство: Емас
                             Цена: 19лв.


       Благодаря на издателство Емас за предоставената възможност!!!

--- --- --- --- ---

              АНОТАЦИЯ:

Тази магия е изпепелила Черния Лондон и го е превърнала в безжизнена пустош. Какво е способна да причини на останалите? На гладуващия Бял Лондон, на процъфтяващия Червен Лондон или на безсилния Сив Лондон?

Изминали са четири месеца, откакто Кел се е изправил срещу магията, черна и гъста като смола. Младият антари все още не може да се отърси от кошмарите, а в сънищата му често го навестява и безразсъдната крадла Делайла Бард. Лайла пък междувременно е постигнала голямата си цел и плава из непознати морета на борда на прославен пиратски кораб.

Червеният Лондон е обзет от трескава подготовка за Елементалните игри, в които се включват най-добрите магьосници... а този път сред тях ще бъде и Кел. Гости и участници прииждат от всички краища на света, изпълвайки улиците с жизнерадостен хаос, докато един друг Лондон се разбужда от древния си сън. Ала балансът в магията е несигурен и за да разцъфне един град, друг трябва да загине...

„Сборище на сенки“ е втората част от нашумялата трилогия на В. Е. Шуаб за Кел - магьосникът, пътуващ през световете, и за Делайла Бард - крадлата с душа на пират.

„Така трябва да се пише фентъзи.“
Пъблишърс Уикли--- --- --- --- --- 

   Ще започна така, когато прочетох първата книга се влюбих във историята, героите и това колко всъщност е красиво самото издание, а сега след като прочетох и втората, мога със чисто сърце да кажа че не просто обичам тази трилогия, а направо я боготворя. "Сборище на сенки" е още по-добра от "Четирите цвята на магията", тук вече сме запознати със света, героите и виждаме след всичко което им случи колко са израснали като характери. 

Историята продължава 4 месеца по-късно от последния път когато бяхме със мастър Кел и крадлата Лайла Бард. Също така тук ще се запознаем и със някои нови персонажи, някои по-важни, а други не чак толкова. 
Също така ще станем свидетели на подготовката и провеждането на Елементарните игри, лично на мен това ми беше доста интересно, авторката е пресъздала наистина много добре самите игри и е обяснила доста разбираемо правилата. Да може малко да прилича на "Игрите на глада" , но същност тук на тези игри, целта не е да убиеш противника си, а по-скоро да покажеш колко добър магьосник си всъщност. Участниците нямат право да се докосват и да се удрят, те трябва да използват 1 или 2 от 4-те елемента на магията - огън, вода, земя и въздух. За самите игри повече не искам да ви разказвам, ще оставя сами да прочетете колко същност са интересни те. 

  ✩ Та, както казах ще се запознаем и със нови персонажи, когато Лайла става истински пират и си намира по-един или друг начин кораб, същност тя си намира и един мога да кажа необикновен капитан. Алукард Емъри е капитан на кораба "Среднощно острие" и около него във стечение на историята, разбираме всъщност колко интересно минало има и защо много от хората от екипажа му го уважават, а в последствие и цял Арнес обиква. 

✩ Лайла става още по-дръзка от преди, по-неразумна на моменти, подтикната от желанието да стане на нейното, но и все пак много силна психически бих казала. 

✩ Една от звездите на историята мастър Кел, вече дели живота, а й тялото си със брат си Рай. Той вече трябва да внимава много повече защото не иска, Рай да усеща болка или да има повече белези от колкото вече има, но не винаги нещата стават така както си мисли човек. Проследяваме как има моменти в които му е много трудно, защото Кел иска да бъде свободен, да прави каквото и когато си пожелае, но все пак обичта към брат му и родният Червен Лондон е много по-голяма. Също така проследяваме и как през цялото време Кел мисли за Лайла, как иска отново да я види и разбира се обратното също важи. 😋

✩ Ако трябва да определя героят който е претърпял най-голяма промяна след всичко случило се, то това определено е Рай. Да виждаме го как обича да се забавлява, да флиртува и да се глези със всичко което може един кралски наследник да си позволи, но същност това е само маска. Вътрешно във себе си, Рай страда защото му е пределно ясно че е жив само заради Кел, и това че младият антари трябва постоянно да се съобразява със него много му тежи и жеста който Рай прави към Кел е нещо със което иска да му се отблагодари. 

     
    Това бяха нещата които исках да споделя със вас, без много, много конкретика, но се надявам да съм събудила любопитството ви и да искате да прочетете тези прекрасни книги. 

Тук във тази книга, ще се сблъскаме със взаимоотношенията между братя, приятели и стари врагове. Ще се сблъскаме и със много магия която някои хора трябва да използват за добро, но се намират и такива които искат за правят зло със нея. Ще се сблъскаме със един велик антари от които се очаква много, а той иска просто да живее спокойно и да прави каквото му душа поиска. А обратно на това ще се сблъскаме и със едно момиче-крадла което иска да бъде необикновена и да прави магически неща. 

И накрая искам да ви обърна внимание на прекрасното издание което са издали изд. Емас и направили KontureCreatuve. Самото издание е много здраво, не се къса, нямаше нужда да го отварям прекалено много за да чета и следователно гръбчето да се намачка. А корицата, лелеее... вижте корицата много, много е красива! 
Прочетох я едва преди няколко дни, но истината е че нямам търпение и за третата книга, да знам че тя е последната и после със сигурност ще ми липсват Кел, Лайла и Рай, но финала на "Сборище на сенки" остана отворен а се случиха много интересни неща и нямам никакво, ама никакво търпение да разбера какво ще се случи. 

                     
                  ✪ "Аз съм Делайла Бард, помисли си, а въжето се врязваше в кожата й. 
              Аз съм крадец, пират и пътешественик. Стъпвала съм в три различни свята и съм 
              оцеляла. Проливах кралска кръв и държах жива магия в ръцете си. И цял кораб 
              мъжаги не могат да се сравняват по способности с мен. Изобщо не ми трябвате! 
                                 Аз съм единствена по проклетия си род!"


                  ✪ "Роклята не беше нищо повече от поредната маскировка. 
               За почуда на Кала, тя настоя да запази под полите тесните панталони и ботушите - 
                                   никой нямало да разбере за тях.
               - Моля те, кажи ми, че роклята се сваля по-лесно, отколкото се облича. 
               Кала вдигна вежда. 
               - Не вярваш ли в способностите на мастър Кел да се справи? 
               Бузите на Лайла пламнаха... " 

--- --- --- --- --- 


                                 Благодаря Ви, за отделеното време!!!
             

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Забравена истина" от К. А. Тъкър

Здравейте, приятели!
                                             Издателство: Ибис
                                             Цена: 14,90лв.--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

Роман за една млада жена, която изгубва паметта си, и един мъж, който знае, че единственият начин да я защити, е да стои далече от нея.

Изоставена да умре в пусто поле на провинциален Орегон, една млада жена, противно на всички очаквания, оцелява, но се събужда, без да има представа коя е, нито какво се е случило с нея. Тя си избира името Уотър заради малката скрита татуировка върху тялото й – единствената нишка към миналото й. Взета под крилото на Джини Фицджералд, своенравна, но с добро сърце възрастна жена, която живее във ферма за коне, Уотър бавно започва да гради своя нов живот. Ала докато се опитва да събере изплъзващите се отломки от паметта си, все повече въпроси изплуват: кой е съседът, който мълчаливо работи под капака на своята кола? Защо Джин…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

LitCon Bulgaria 2018 - едно невероятно преживяване

Здравейте, приятели!
--- --- --- --- ---

   Толкова много и различни емоции все още има в мен, когато стане въпрос за LitCon 2018 че просто не знам от къде да започна и кое по-напред да споделя.
Емоции много, но всяка една ме кара да се чувствам толкова щастлива, позитивно настроена и също така създаване на скъпи спомени.

Ще се опитам да ви представя от моя гледна точка приключението наречено LitCon, като идеята ми е да ви опиша моята специална и незабравима събота, а датата беше 06.10.2018.
Реално моето приключение започна още от петък срещу събота вечерта, когато трябваше да си хвана влака от Стара Загора за София, а началният час беше 01:35ч. Последния път когато се бях качила на влак беше доста отдавна и вълнението в мен бе доста голямо, особено докато стигна до Пловдив когато се качи най-добрата ми приятелка и двете се запътихме към столицата. В 06:10ч. слязохме на ЖП Гарата в София и от този момент ентусиазма и вълнението в мен …