Пропускане към основното съдържание

"Сборище на сенки" от В. Е. Шуаб


    
                                  Здравейте, приятели!

    Днес съм тук със мнението си за "Сборище на сенки" от В. Е. Шуаб.
      Втора книга от трилогията "Четирите цвята на магията"

                             Издателство: Емас
                             Цена: 19лв.


       Благодаря на издателство Емас за предоставената възможност!!!

--- --- --- --- ---

              АНОТАЦИЯ:

Тази магия е изпепелила Черния Лондон и го е превърнала в безжизнена пустош. Какво е способна да причини на останалите? На гладуващия Бял Лондон, на процъфтяващия Червен Лондон или на безсилния Сив Лондон?

Изминали са четири месеца, откакто Кел се е изправил срещу магията, черна и гъста като смола. Младият антари все още не може да се отърси от кошмарите, а в сънищата му често го навестява и безразсъдната крадла Делайла Бард. Лайла пък междувременно е постигнала голямата си цел и плава из непознати морета на борда на прославен пиратски кораб.

Червеният Лондон е обзет от трескава подготовка за Елементалните игри, в които се включват най-добрите магьосници... а този път сред тях ще бъде и Кел. Гости и участници прииждат от всички краища на света, изпълвайки улиците с жизнерадостен хаос, докато един друг Лондон се разбужда от древния си сън. Ала балансът в магията е несигурен и за да разцъфне един град, друг трябва да загине...

„Сборище на сенки“ е втората част от нашумялата трилогия на В. Е. Шуаб за Кел - магьосникът, пътуващ през световете, и за Делайла Бард - крадлата с душа на пират.

„Така трябва да се пише фентъзи.“
Пъблишърс Уикли



--- --- --- --- --- 

   Ще започна така, когато прочетох първата книга се влюбих във историята, героите и това колко всъщност е красиво самото издание, а сега след като прочетох и втората, мога със чисто сърце да кажа че не просто обичам тази трилогия, а направо я боготворя. "Сборище на сенки" е още по-добра от "Четирите цвята на магията", тук вече сме запознати със света, героите и виждаме след всичко което им случи колко са израснали като характери. 

Историята продължава 4 месеца по-късно от последния път когато бяхме със мастър Кел и крадлата Лайла Бард. Също така тук ще се запознаем и със някои нови персонажи, някои по-важни, а други не чак толкова. 
Също така ще станем свидетели на подготовката и провеждането на Елементарните игри, лично на мен това ми беше доста интересно, авторката е пресъздала наистина много добре самите игри и е обяснила доста разбираемо правилата. Да може малко да прилича на "Игрите на глада" , но същност тук на тези игри, целта не е да убиеш противника си, а по-скоро да покажеш колко добър магьосник си всъщност. Участниците нямат право да се докосват и да се удрят, те трябва да използват 1 или 2 от 4-те елемента на магията - огън, вода, земя и въздух. За самите игри повече не искам да ви разказвам, ще оставя сами да прочетете колко същност са интересни те. 

  ✩ Та, както казах ще се запознаем и със нови персонажи, когато Лайла става истински пират и си намира по-един или друг начин кораб, същност тя си намира и един мога да кажа необикновен капитан. Алукард Емъри е капитан на кораба "Среднощно острие" и около него във стечение на историята, разбираме всъщност колко интересно минало има и защо много от хората от екипажа му го уважават, а в последствие и цял Арнес обиква. 

✩ Лайла става още по-дръзка от преди, по-неразумна на моменти, подтикната от желанието да стане на нейното, но и все пак много силна психически бих казала. 

✩ Една от звездите на историята мастър Кел, вече дели живота, а й тялото си със брат си Рай. Той вече трябва да внимава много повече защото не иска, Рай да усеща болка или да има повече белези от колкото вече има, но не винаги нещата стават така както си мисли човек. Проследяваме как има моменти в които му е много трудно, защото Кел иска да бъде свободен, да прави каквото и когато си пожелае, но все пак обичта към брат му и родният Червен Лондон е много по-голяма. Също така проследяваме и как през цялото време Кел мисли за Лайла, как иска отново да я види и разбира се обратното също важи. 😋

✩ Ако трябва да определя героят който е претърпял най-голяма промяна след всичко случило се, то това определено е Рай. Да виждаме го как обича да се забавлява, да флиртува и да се глези със всичко което може един кралски наследник да си позволи, но същност това е само маска. Вътрешно във себе си, Рай страда защото му е пределно ясно че е жив само заради Кел, и това че младият антари трябва постоянно да се съобразява със него много му тежи и жеста който Рай прави към Кел е нещо със което иска да му се отблагодари. 

     
    Това бяха нещата които исках да споделя със вас, без много, много конкретика, но се надявам да съм събудила любопитството ви и да искате да прочетете тези прекрасни книги. 

Тук във тази книга, ще се сблъскаме със взаимоотношенията между братя, приятели и стари врагове. Ще се сблъскаме и със много магия която някои хора трябва да използват за добро, но се намират и такива които искат за правят зло със нея. Ще се сблъскаме със един велик антари от които се очаква много, а той иска просто да живее спокойно и да прави каквото му душа поиска. А обратно на това ще се сблъскаме и със едно момиче-крадла което иска да бъде необикновена и да прави магически неща. 

И накрая искам да ви обърна внимание на прекрасното издание което са издали изд. Емас и направили KontureCreatuve. Самото издание е много здраво, не се къса, нямаше нужда да го отварям прекалено много за да чета и следователно гръбчето да се намачка. А корицата, лелеее... вижте корицата много, много е красива! 
Прочетох я едва преди няколко дни, но истината е че нямам търпение и за третата книга, да знам че тя е последната и после със сигурност ще ми липсват Кел, Лайла и Рай, но финала на "Сборище на сенки" остана отворен а се случиха много интересни неща и нямам никакво, ама никакво търпение да разбера какво ще се случи. 

                     
                  ✪ "Аз съм Делайла Бард, помисли си, а въжето се врязваше в кожата й. 
              Аз съм крадец, пират и пътешественик. Стъпвала съм в три различни свята и съм 
              оцеляла. Проливах кралска кръв и държах жива магия в ръцете си. И цял кораб 
              мъжаги не могат да се сравняват по способности с мен. Изобщо не ми трябвате! 
                                 Аз съм единствена по проклетия си род!"


                  ✪ "Роклята не беше нищо повече от поредната маскировка. 
               За почуда на Кала, тя настоя да запази под полите тесните панталони и ботушите - 
                                   никой нямало да разбере за тях.
               - Моля те, кажи ми, че роклята се сваля по-лесно, отколкото се облича. 
               Кала вдигна вежда. 
               - Не вярваш ли в способностите на мастър Кел да се справи? 
               Бузите на Лайла пламнаха... " 

--- --- --- --- --- 


                                 Благодаря Ви, за отделеното време!!!
             

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Дъщерята на Лунната богиня" от Су Лин Тан

                                                         Здравейте,         Издателство: Artline Studios   Страници: 529   Цена: 27лв.  Искам да ви кажа, че каквото и да напиша за тази книга ще бъде малко, тя за мен е една от онези книги, които всичко ми хареса и не мога да се оплача от нищо. По-скоро искам повече и повече от този свят. Аз съм и лесен и труден читател. Лесен защото много теми са ми интересни и това, че тази история се развива в Китай и включва древна митология, беше основната причина да искам да я прочета. А колкото до труден читател - тук имам предвид мои си, индивидуални неща като например, че не обичам дълги безмислени обяснения на едно нещо в около 15 страници, прекалено дълги глави и някой път пък имам проблем с някой герой и т.н.  Историята на Син-ин е много пъстра, много трудна, но с времето се превръща в много силна героиня, точно каквито обичам. Израстнала на Луната с майка си Чан-ъ, която е Богиня, но в изгнание и Пин-ар вярната им прислужница, младото момиче

"Приключенията на Лиско в гората" от Борис Априлов

                                               Здравейте, приятели!                                  Издателство: Ракета                                  Страници: 152                                   Цена: 26,90лв. --- --- --- --- ---   АНОТАЦИЯ:      Лиско знае от майка си, че каквото и да му се случва, никога не бива да се отчайва. Ето защо, когато орелът Каменар го отвлича, симпатичният ни герой е мъничко уплашен, но и безкрайно удивен от новите хоризонти, които му се разкриват. Междувременно задружните животни от Тихата гора провеждат свое разследване с безброй неочаквани обрати, за да разплетат мистерията с изчезването на любопитното лисиче. С поредицата за приключенията на Лиско, Борис Априлов създава литературно съзвездие, достойно за компания на класики като „Мечо Пух“ и „Пипи Дългото чорапче“. Историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяват с твърди корици и цветни илюстрации, а „Приключенията на Лиско в гората“ е пъ

"Шепотът под вратата" от Т. ДЖ. Клун

                                                          Здравейте,                Издателство: Artline Studios    Страници: 438      Цена: 25лв. "Шепотът под вратата" ми разказа играта. Тази книга е едва втората, която ме разрева от сърце. Толкова, толкова емоции. В нея ще се запознаем с Уолъс Прайс, адвокат, коравосърдечен и пълен егоист. Докато един ден не умира, но тялом, а духом е все още сред хората макар, че не го виждат. И тогава се появяват прекрасните Мей, Хюго, Нелсън и Аполо. Те заедно с чайната "Харонов брод" са междинна спирка, преди починалият да се почувства готов за да продължи напред. И както всяко начало и това е трудно, както за Уолъс така и за лодкаря Хюго и компания.    Някъде след половината на историята, когато си е в разгара, така да се изразя, опредено мога да кажа, че Уолъс е тотално променен. С помощта на другите участници в историята, той разбира грешките си и намира начин да се поправи, дори и не директно. С помощта на Хюго, бившата съ