Пропускане към основното съдържание

"Алеа Аквариус: Цветовете на морето" от Таня Щевнер                                       Ахой приятели,
             
      Тази вечер ще ви поговоря за едно любимо и изпълнено със много приключения продължение а именно "Алеа Аквариус: Цветовете на морето" от Таня Щевнер
                                
                               Издателство: Емас
                               Цена: 14.90 лв.


   Благодаря на издателство Емас, за предоставената възможност.

--- --- --- --- ---

    АНОТАЦИЯ:

Вторият том от голямата Сага за морското момиче на Таня Щевнер

Алеа най-сетне е разбрала защо открай време се чувства някак особено, някак различна от другите. Тя е морско момиче. Но не спира да я терзае мисълта какво се е случило с родната ѝ майка и защо подводният свят сякаш е престанал да живее. Възможно ли е тя да е единственият оцелял морски човек?
И така, екипажът Алфа Кру поема курс към обвитото в тайни езеро Лох Нес в Шотландия. Не само Алеа се надява да намери там очакваните отговори. Ленокс също се пита дали не е морски човек. И дали това не е причината за магическото привличане между двамата.
А в Лох Нес ги чакат разкрития, от които им спира дъхът... --- --- --- --- --- 

  Мога да ви кажа че продължението е точно толкова добро както и първата книга, че дори да не кажа и една идея повече. 
Тук вече ние читателите навлизаме още по на-дълбоко във историята за морското момиче и нейните приятели от екипажа Алфа Кру. След като вече Алея знае коя е и няма нужда да се крие от тях, може съвсем спокойно да се гмурка във водата когато си поиска и освен това да вземе и приятелите си със нея. 
Във "Цветовете на морето" авторката е описала по-невероятно заинтригуващ начин как изглежда морското дъно, всички възможни ЦВЕТОВЕ и чувствата които изпитват главните герои когато виждат всичко това, се пренесе и върху мен. 
Отново има много и най-различни приключения, проблеми и същност първи трепети с които се сблъскват всички от Алфа Кру. 

Искам да ви обърна внимание на някои моменти от книгата. 

    ✩ Малкият Сам, според мен отново беше спойката между всички от екипажа, със неговата детска невинност, манията му да прегръща хората и любовта му към бисквитките на Алеа. 
✩ Всички знаем че Тес е малко особена, винаги иска да изглежда силна и безстрашна пред приятелите си, но тук ще се запознаем със нейните страхове, слабости и също така вече ще трябва да каже на родителите си къде е същност. 
   ✩ Бен - както винаги се грижи за всички, помага им както със съвети, така и със това да направи жест към приятелите си или малкият си брат. 
✩ Както става ясно корабчето "Круцис" и екипажът му са тръгнали към Лох Нес, защото става ясно че там Алеа и Ленокс могат да намерят всички въпроси, които искат да разберат. 
    Случват се някой неща които попречват всички да  отидат там и затова Алеа и Ленокс трябва да продължат сами това пътешествие или поне засега... 
Тук също така искам да вмъкна че още от самото начало на книгата се усеща как помежду им се заражда нещо, което според мен беше доста сладко. 
Та, когато вече са при езерото Лох Нес, те намират таен тунел, който води до нещо като архив и там се срещат със Антама - морски човек, който е от расата на пазителите на история им. 

 Така горе-долу това са нещата които исках да споделя със вас, няма да продължавам по-нататък, защото ако го направя се страхувам че ще ви разкрия интересните елементи от историята, които Антама им разкрива, а аз не искам това. 

Дали отново екипажът ще се събере заедно, какво ще стане между Алеа и Ленокс, какво ще стане със Тес след като каже на родителите си къде всъщност се намира и какво ще разкрие Антама на гравните ни герои... е надявам се поне малко да съм ви запалила любопитството за да си вземете както първата, така и втората книга и да разбере сами. 
Повярвайте ми, няма да съжалявате, тази поредица е много интересна, забавна, не е натоварваща, а напротив карате да се усмихваш през цялото време докато я четеш. А да ви кажа книгите се четат много бързо, прочетох и двете за по 2 дни всяка. Освен всичко това мога да ви кажа че е и поучителна, когато можеш да разчиташ на истински, стойностни и подкрепящи приятели, значи можеш да постигнеш всичко! 
 И на края е прекрасна корица, тя е оригиналната и както казах вече много е красива. 
    Еее, до следващият път, морски приятели... тогава ще се видим във Исландия!!!

--- --- --- --- --- 

                                  Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Забравена истина" от К. А. Тъкър

Здравейте, приятели!
                                             Издателство: Ибис
                                             Цена: 14,90лв.--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

Роман за една млада жена, която изгубва паметта си, и един мъж, който знае, че единственият начин да я защити, е да стои далече от нея.

Изоставена да умре в пусто поле на провинциален Орегон, една млада жена, противно на всички очаквания, оцелява, но се събужда, без да има представа коя е, нито какво се е случило с нея. Тя си избира името Уотър заради малката скрита татуировка върху тялото й – единствената нишка към миналото й. Взета под крилото на Джини Фицджералд, своенравна, но с добро сърце възрастна жена, която живее във ферма за коне, Уотър бавно започва да гради своя нов живот. Ала докато се опитва да събере изплъзващите се отломки от паметта си, все повече въпроси изплуват: кой е съседът, който мълчаливо работи под капака на своята кола? Защо Джин…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

LitCon Bulgaria 2018 - едно невероятно преживяване

Здравейте, приятели!
--- --- --- --- ---

   Толкова много и различни емоции все още има в мен, когато стане въпрос за LitCon 2018 че просто не знам от къде да започна и кое по-напред да споделя.
Емоции много, но всяка една ме кара да се чувствам толкова щастлива, позитивно настроена и също така създаване на скъпи спомени.

Ще се опитам да ви представя от моя гледна точка приключението наречено LitCon, като идеята ми е да ви опиша моята специална и незабравима събота, а датата беше 06.10.2018.
Реално моето приключение започна още от петък срещу събота вечерта, когато трябваше да си хвана влака от Стара Загора за София, а началният час беше 01:35ч. Последния път когато се бях качила на влак беше доста отдавна и вълнението в мен бе доста голямо, особено докато стигна до Пловдив когато се качи най-добрата ми приятелка и двете се запътихме към столицата. В 06:10ч. слязохме на ЖП Гарата в София и от този момент ентусиазма и вълнението в мен …