Пропускане към основното съдържание

"Алеа Аквариус: Цветовете на морето" от Таня Щевнер



                                       Ахой приятели,
             
      Тази вечер ще ви поговоря за едно любимо и изпълнено със много приключения продължение а именно "Алеа Аквариус: Цветовете на морето" от Таня Щевнер
                                
                               Издателство: Емас
                               Цена: 14.90 лв.


   Благодаря на издателство Емас, за предоставената възможност.

--- --- --- --- ---

    АНОТАЦИЯ:

Вторият том от голямата Сага за морското момиче на Таня Щевнер

Алеа най-сетне е разбрала защо открай време се чувства някак особено, някак различна от другите. Тя е морско момиче. Но не спира да я терзае мисълта какво се е случило с родната ѝ майка и защо подводният свят сякаш е престанал да живее. Възможно ли е тя да е единственият оцелял морски човек?
И така, екипажът Алфа Кру поема курс към обвитото в тайни езеро Лох Нес в Шотландия. Не само Алеа се надява да намери там очакваните отговори. Ленокс също се пита дали не е морски човек. И дали това не е причината за магическото привличане между двамата.
А в Лох Нес ги чакат разкрития, от които им спира дъхът... 



--- --- --- --- --- 

  Мога да ви кажа че продължението е точно толкова добро както и първата книга, че дори да не кажа и една идея повече. 
Тук вече ние читателите навлизаме още по на-дълбоко във историята за морското момиче и нейните приятели от екипажа Алфа Кру. След като вече Алея знае коя е и няма нужда да се крие от тях, може съвсем спокойно да се гмурка във водата когато си поиска и освен това да вземе и приятелите си със нея. 
Във "Цветовете на морето" авторката е описала по-невероятно заинтригуващ начин как изглежда морското дъно, всички възможни ЦВЕТОВЕ и чувствата които изпитват главните герои когато виждат всичко това, се пренесе и върху мен. 
Отново има много и най-различни приключения, проблеми и същност първи трепети с които се сблъскват всички от Алфа Кру. 

Искам да ви обърна внимание на някои моменти от книгата. 

    ✩ Малкият Сам, според мен отново беше спойката между всички от екипажа, със неговата детска невинност, манията му да прегръща хората и любовта му към бисквитките на Алеа. 
✩ Всички знаем че Тес е малко особена, винаги иска да изглежда силна и безстрашна пред приятелите си, но тук ще се запознаем със нейните страхове, слабости и също така вече ще трябва да каже на родителите си къде е същност. 
   ✩ Бен - както винаги се грижи за всички, помага им както със съвети, така и със това да направи жест към приятелите си или малкият си брат. 
✩ Както става ясно корабчето "Круцис" и екипажът му са тръгнали към Лох Нес, защото става ясно че там Алеа и Ленокс могат да намерят всички въпроси, които искат да разберат. 
    Случват се някой неща които попречват всички да  отидат там и затова Алеа и Ленокс трябва да продължат сами това пътешествие или поне засега... 
Тук също така искам да вмъкна че още от самото начало на книгата се усеща как помежду им се заражда нещо, което според мен беше доста сладко. 
Та, когато вече са при езерото Лох Нес, те намират таен тунел, който води до нещо като архив и там се срещат със Антама - морски човек, който е от расата на пазителите на история им. 

 Така горе-долу това са нещата които исках да споделя със вас, няма да продължавам по-нататък, защото ако го направя се страхувам че ще ви разкрия интересните елементи от историята, които Антама им разкрива, а аз не искам това. 

Дали отново екипажът ще се събере заедно, какво ще стане между Алеа и Ленокс, какво ще стане със Тес след като каже на родителите си къде всъщност се намира и какво ще разкрие Антама на гравните ни герои... е надявам се поне малко да съм ви запалила любопитството за да си вземете както първата, така и втората книга и да разбере сами. 
Повярвайте ми, няма да съжалявате, тази поредица е много интересна, забавна, не е натоварваща, а напротив карате да се усмихваш през цялото време докато я четеш. А да ви кажа книгите се четат много бързо, прочетох и двете за по 2 дни всяка. Освен всичко това мога да ви кажа че е и поучителна, когато можеш да разчиташ на истински, стойностни и подкрепящи приятели, значи можеш да постигнеш всичко! 
 И на края е прекрасна корица, тя е оригиналната и както казах вече много е красива. 
    Еее, до следващият път, морски приятели... тогава ще се видим във Исландия!!!

--- --- --- --- --- 

                                  Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

"Дъщерята на Лунната богиня" от Су Лин Тан

                                                         Здравейте,         Издателство: Artline Studios   Страници: 529   Цена: 27лв.  Искам да ви кажа, че каквото и да напиша за тази книга ще бъде малко, тя за мен е една от онези книги, които всичко ми хареса и не мога да се оплача от нищо. По-скоро искам повече и повече от този свят. Аз съм и лесен и труден читател. Лесен защото много теми са ми интересни и това, че тази история се развива в Китай и включва древна митология, беше основната причина да искам да я прочета. А колкото до труден читател - тук имам предвид мои си, индивидуални неща като например, че не обичам дълги безмислени обяснения на едно нещо в около 15 страници, прекалено дълги глави и някой път пък имам проблем с някой герой и т.н.  Историята на Син-ин е много пъстра, много трудна, но с времето се превръща в много силна героиня, точно каквито обичам. Израстнала на Луната с майка си Чан-ъ, която е Богиня, но в изгнание и Пин-ар вярната им прислужница, младото момиче

"Приключенията на Лиско в гората" от Борис Априлов

                                               Здравейте, приятели!                                  Издателство: Ракета                                  Страници: 152                                   Цена: 26,90лв. --- --- --- --- ---   АНОТАЦИЯ:      Лиско знае от майка си, че каквото и да му се случва, никога не бива да се отчайва. Ето защо, когато орелът Каменар го отвлича, симпатичният ни герой е мъничко уплашен, но и безкрайно удивен от новите хоризонти, които му се разкриват. Междувременно задружните животни от Тихата гора провеждат свое разследване с безброй неочаквани обрати, за да разплетат мистерията с изчезването на любопитното лисиче. С поредицата за приключенията на Лиско, Борис Априлов създава литературно съзвездие, достойно за компания на класики като „Мечо Пух“ и „Пипи Дългото чорапче“. Историите за лисичето, любими и на деца, и на възрастни, отново оживяват с твърди корици и цветни илюстрации, а „Приключенията на Лиско в гората“ е пъ

"Шепотът под вратата" от Т. ДЖ. Клун

                                                          Здравейте,                Издателство: Artline Studios    Страници: 438      Цена: 25лв. "Шепотът под вратата" ми разказа играта. Тази книга е едва втората, която ме разрева от сърце. Толкова, толкова емоции. В нея ще се запознаем с Уолъс Прайс, адвокат, коравосърдечен и пълен егоист. Докато един ден не умира, но тялом, а духом е все още сред хората макар, че не го виждат. И тогава се появяват прекрасните Мей, Хюго, Нелсън и Аполо. Те заедно с чайната "Харонов брод" са междинна спирка, преди починалият да се почувства готов за да продължи напред. И както всяко начало и това е трудно, както за Уолъс така и за лодкаря Хюго и компания.    Някъде след половината на историята, когато си е в разгара, така да се изразя, опредено мога да кажа, че Уолъс е тотално променен. С помощта на другите участници в историята, той разбира грешките си и намира начин да се поправи, дори и не директно. С помощта на Хюго, бившата съ