Пропускане към основното съдържание

"Алеа Аквариус: Цветовете на морето" от Таня Щевнер                                       Ахой приятели,
             
      Тази вечер ще ви поговоря за едно любимо и изпълнено със много приключения продължение а именно "Алеа Аквариус: Цветовете на морето" от Таня Щевнер
                                
                               Издателство: Емас
                               Цена: 14.90 лв.


   Благодаря на издателство Емас, за предоставената възможност.

--- --- --- --- ---

    АНОТАЦИЯ:

Вторият том от голямата Сага за морското момиче на Таня Щевнер

Алеа най-сетне е разбрала защо открай време се чувства някак особено, някак различна от другите. Тя е морско момиче. Но не спира да я терзае мисълта какво се е случило с родната ѝ майка и защо подводният свят сякаш е престанал да живее. Възможно ли е тя да е единственият оцелял морски човек?
И така, екипажът Алфа Кру поема курс към обвитото в тайни езеро Лох Нес в Шотландия. Не само Алеа се надява да намери там очакваните отговори. Ленокс също се пита дали не е морски човек. И дали това не е причината за магическото привличане между двамата.
А в Лох Нес ги чакат разкрития, от които им спира дъхът... --- --- --- --- --- 

  Мога да ви кажа че продължението е точно толкова добро както и първата книга, че дори да не кажа и една идея повече. 
Тук вече ние читателите навлизаме още по на-дълбоко във историята за морското момиче и нейните приятели от екипажа Алфа Кру. След като вече Алея знае коя е и няма нужда да се крие от тях, може съвсем спокойно да се гмурка във водата когато си поиска и освен това да вземе и приятелите си със нея. 
Във "Цветовете на морето" авторката е описала по-невероятно заинтригуващ начин как изглежда морското дъно, всички възможни ЦВЕТОВЕ и чувствата които изпитват главните герои когато виждат всичко това, се пренесе и върху мен. 
Отново има много и най-различни приключения, проблеми и същност първи трепети с които се сблъскват всички от Алфа Кру. 

Искам да ви обърна внимание на някои моменти от книгата. 

    ✩ Малкият Сам, според мен отново беше спойката между всички от екипажа, със неговата детска невинност, манията му да прегръща хората и любовта му към бисквитките на Алеа. 
✩ Всички знаем че Тес е малко особена, винаги иска да изглежда силна и безстрашна пред приятелите си, но тук ще се запознаем със нейните страхове, слабости и също така вече ще трябва да каже на родителите си къде е същност. 
   ✩ Бен - както винаги се грижи за всички, помага им както със съвети, така и със това да направи жест към приятелите си или малкият си брат. 
✩ Както става ясно корабчето "Круцис" и екипажът му са тръгнали към Лох Нес, защото става ясно че там Алеа и Ленокс могат да намерят всички въпроси, които искат да разберат. 
    Случват се някой неща които попречват всички да  отидат там и затова Алеа и Ленокс трябва да продължат сами това пътешествие или поне засега... 
Тук също така искам да вмъкна че още от самото начало на книгата се усеща как помежду им се заражда нещо, което според мен беше доста сладко. 
Та, когато вече са при езерото Лох Нес, те намират таен тунел, който води до нещо като архив и там се срещат със Антама - морски човек, който е от расата на пазителите на история им. 

 Така горе-долу това са нещата които исках да споделя със вас, няма да продължавам по-нататък, защото ако го направя се страхувам че ще ви разкрия интересните елементи от историята, които Антама им разкрива, а аз не искам това. 

Дали отново екипажът ще се събере заедно, какво ще стане между Алеа и Ленокс, какво ще стане със Тес след като каже на родителите си къде всъщност се намира и какво ще разкрие Антама на гравните ни герои... е надявам се поне малко да съм ви запалила любопитството за да си вземете както първата, така и втората книга и да разбере сами. 
Повярвайте ми, няма да съжалявате, тази поредица е много интересна, забавна, не е натоварваща, а напротив карате да се усмихваш през цялото време докато я четеш. А да ви кажа книгите се четат много бързо, прочетох и двете за по 2 дни всяка. Освен всичко това мога да ви кажа че е и поучителна, когато можеш да разчиташ на истински, стойностни и подкрепящи приятели, значи можеш да постигнеш всичко! 
 И на края е прекрасна корица, тя е оригиналната и както казах вече много е красива. 
    Еее, до следващият път, морски приятели... тогава ще се видим във Исландия!!!

--- --- --- --- --- 

                                  Благодаря Ви, за отделеното време!!!

Коментари

Популярни публикации от този блог

BOPS: "Главна женска роля"

Здравейте, приятели!

          Тази вечер ще ви покажа какво има във Мартенската кутия BOPS.

--- --- --- --- ---

  Темата както сте прочели и от заглавието е "Главна женска роля", и отново Алекс и Райс се постараха напълно да са във тон със времето, Март е женският месец и освен това се проведе и 90-тата церемония на Оскарите!

За пореден път останах изключително доволна от кутията и всичко което намерих вътре.
Без да се бавя повече, сега ще ви покажа всяко едно нещо от кутията, по-отделно.


1. Специално изработена за кутията свещ от соев восък, дело на The Candle Kingdom. 


Свещта е със Хърмаяни и е прекрасна, има силен аромат на стари книги, прясно окосена трева и мента. 


2. Двойка временни татуировки, вдъхновени от "Момичето, което спаси Китай". А прекрасният дизайн е дело на невероятната Моника Писарова от Kontur Creative.             Определено тези татуировки много ми допаднаха, толкова са красиви че най-вероятно няма да ги използв…

"Мляко и мед" от Рупи Каур

Здравейте, приятели!
                         Издателство: Сиела
                         Цена: 14лв.


--- --- --- --- ---

   АНОТАЦИЯ:

С първата си стихосбирка мляко и мед канадската поетеса от индийски произход Рупи Каур бързо се превърна във феномен от световен мащаб. Нейните силни, смели и разбиващи табутата стихове, вдъхновени от поезията и философията на Халил Джубран и свещените текстове на сикхите, са посветени на женската сила и освобождение.

мляко и мед е колекция от поеми за любовта, загубата, травмата, оскърблението, изцелението и женствеността. Тя е разделена в четири части всяка глава има свое отделно предназначение справя се с различна болка изцерява различна сърдечна рана. мляко и мед пренася читателите на пътешествие през най-горчивите моменти от живота и намира сладост във всеки един от тях защото сладостта се крие навсякъде, стига само да имаш очите да погледнеш.


--- --- --- --- ---

  Истината е че не знам от къде да …

"Елайза и нейните чудовища" от Франческа Запия

Здравейте, приятели!

                          Издателство: Ибис
                          Цена: 13,90лв.--- --- --- --- ---


    АНОТАЦИЯ:

Творбите й са феномен.
Животът й е катастрофа.

В реалния живот Елайза Мърк е срамежлива, странна и няма приятели. Но в интернет тя е ЛейдиСъзвездие – анонимният създател на изключително популярния уебкомикс „Чудовищно море“. Елайза не може да си представи да се наслаждава на реалния свят, така както го прави онлайн, а и няма желание да се опита.
Тогава Уолъс Уорленд, най-известният фен фикшън писател на нейния уебкомикс, се премества в същото училище и се сприятелява с Елайза. Той смята, че тя е просто един от многобройните фенове на „Чудовищно море“. Постепенно Уолъс успява да измъкне Елайза от нейната черупка и тя започва да се пита дали животът извън интернет не е също толкова вълнуващ.
Неочаквано тайната на Елайза е разкрита и всичко, което е градила – нейният комикс, връзката? с Уолъс, до…